Landskronaföretag prisade på näringslivsgala

Från smådjur till avancerade oljeseparatorer. Det var stor spridning på branscherna när stadens näringsliv i helgen höll egen gala för första gången på länge.

Efter att i flera år ha haft en gemensam gala, Landskronagalan, har stadens näringsliv och idrottsföreningar i år beslutat att gå skilda vägar. Idrotten kommer dela ut sina priser den 5 juli, under sommarens SM-vecka. Näringslivet gjorde det redan i lördags med en egen gala på Örenäs slott. Nyordningen har gjort att det funnits kortare tid än vanligt att nominera pristagare, men 16 nomineringar hade ändå kommit in till priset ”Årets företagare”. Dessa är årets pristagare:

Årets Rookie: Niels Mouritzen, Camp Ven
Motivering: ”Priset går till Niels Mouritzen på Camp Ven. Hans drivkraft bygger på att utveckla Ven tillsammans med lokala aktörer. Han har genom digital marknadsföring nått långt utanför stadens gränser och lockat fler att upptäcka Landskrona och Ven.

Årets Dragare i stadskärnan: Skumpa & Spaljé AB
Motivering: ”Priset går till Skumpa och Spaljé som sticker ut med sin passion och en tydlig identitet inom sin bransch. De lockar besökare från när och fjärran genom smart, personlig och digital marknadsföring. De har ett unikt koncept och bjuder gärna in andra företagare till ”cross over” och upplevelser. De har varit modiga och vågat satsa på ett tidigare C-läge för handel och genom sin flytt bidragit till att göra den nya platsen till en tydlig del av stadskärnan i vår vackra stad.”

Årets Jobbskapare: Internationella Engelska Skolan
Motivering: ”Priset går till Internationella Engelska skolan som valt att satsa på Landskrona trots att det kanske inte var ett självklart val från början. De har berikat näringslivet med en ny dimension på en traditionell verksamhet. De har bidragit till att sätta Landskrona på kartan och genom sin etablering både skapat ett 50-tal arbetstillfällen och attraherat till inflyttning.”

Årets hederspris: Ohlssons i Landskrona AB
Motivering: ”Priset går till ett Ohlssons i Landskrona som under många år haft en stark tillväxt i Landskrona, men även i stora delar av övriga Sverige. Ohlssons har en mångårig historia i en traditionell bransch men har även utmärkt sig genom att bidra till branschens miljömässiga utveckling. Ohlssons har behållit en ekonomisk stabilitet parallellt med modiga satsningar. De har ett socialt engagemang och sysselsätter dessutom 500 personer runt om i Sverige.”

Årets arbetsgivare: Alfdex AB
Motivering: ”Priset går till Alfdex i Landskrona som har förmågan att med värdegrundsarbete attrahera och rekrytera nya talanger och behålla sina medarbetare genom engagemang. Alfdex arbetar för att personalen skall känna sig ett med företaget och kommunicerar aktivt med sin personal kring värdeorden ”Ansvar tillsammans, Ärligt öppna och Ett öra mot kunden”.

Årets Företagare: Landskrona Smådjursklinik
Motivering: ”Med stor kunskap och värme driver Årets Företagare familjeföretaget vidare i andra generationen. Redan som liten visste han vad han ville bli när han blev stor. Från starten 1974 och fram till i dag har företaget utvecklats på bästa sätt tack vare god ledning som målmedvetet strävat framåt och utvecklat företaget. Med mångårig erfarenhet och specialistutbildning leder han arbetet på kliniken. Efter hand som företaget vuxit har man flyttat till större lokaler och anställt flera duktiga medarbetare med stor kompetens. Allt för att ge bästa tänkbara vård och service till de fyrbenta patienterna och deras familjer. Här blir man alltid väl omhändertagen av ett proffsigt team med specialistkompetens.”

Bilden ovan: Några av årets pristagare på näringslivsgalan. Foto: David Elg/Moob