M-listan till kommunfullmäktige är klar – nästan

Efter att SD, V och L presenterat sin namnlistor för val till kommunfullmäktige blev det under måndagen Landskronamoderaternas tur. Listan utgår från Landskronamoderaternas interna provval och ska totalt innehålla 25 namn. Under måndagen presenteras dock endast 17 namn.
– Namnen på plats 18 till 25 presenteras på torsdag efter styrelsens sammanträde, förklarar Moderaterans kommunalråd Torbjörn Brorsson, som står överst på listan.
Det betyder att Torbjörn Brorsson med största sannolikhet får en plats i kommunfullmäktige efter valet, något han saknar idag efter att ha tagit över kommunalrådsposten från Birgitta Persson (M).
Två på listan är Martina Roslund, 23 år, som idag är ersättare i fullmäktige och ledamot i valutskottet. På tredjeplats återfinns Peder Alberoth, idag ersättare i kommunfullmäktige och fritidsnämnd, samt ledamot i styrelsen för Utvecklingsstiftelsen.
Moderaterna i Landskrona har eftersträvat en jämn könsfördelning hos fullmäktigekandidaterna, bland de 10 översta namnen på listan är sju män och fyra kvinnor. De sjutton klara namnen på listan ser ut så här:
1. Torbjörn Brorsson
2. Martina Roslund
3. Peder Alberoth
4. Ingrid Jerlsten
5. Sven Persson
6. Annika Segerlund
7. Hans Raita
8. Peder Weibull
9. Birgitta Persson
10. Leif Thorsell
11. Ole Maathz
12. Lennart Pettersson
13. Johan Sten
14. Bodil Möller
15. Jan-Åke Lindström
16. Pelle Persson
17. Karl-Johan Bergstrand

Bilden ovan: M:s fullmäktigekandidater Torbjörn Brorsson och Martina Roslund. Foto: Privat