Papperstidningen blir en del av Lokaltidningen

Lokaltidningen, Sydsveriges största gratistidning, har köpt Papperstidningen som kommer ut i varsin upplaga i kommunerna Landskrona och Svalöv varje onsdag. Papperstidningen startades för snart två år sedan och har främst drivits av tidigare medarbetare vid Lokaltidningen, tillsammans med lokala investerare. Papperstidningen har en sammanlagd upplaga på cirka 30 000 exemplar. Lokaltidningen har med alla sina editioner i Skåne och Östergötland, en veckoupplaga på drygt 630 000 exemplar. Lokaltidningens vd Jan Halling betonar att köpet av Papperstidningen inte handlar om att lägga ned en konkurrent.
– Vi har beundrat det arbete som har gjorts på Papperstidningen, som på många sätt har levt upp till de mål vi själva har. Därför har det inte varit ett svårt beslut att säga ja tack till ett köp när möjligheten väl uppstod, säger han.
– Vi har en egen helgtidning i samma utgivningsområde, och vi fortsätter nu med både onsdags- och helgutgivning. Båda våra utgivningar kommer styras av Papperstidningens nuvarande ledning i Landskrona från våra lokaler på Enoch Thulins väg, eftersom vi ska behålla det lokala perspektivet. Samtidigt ger det nya möjligheter att satsa digitalt tillsammans, fortsätter Jan Halling.
Carl-Gustav Trolle, kreativ chef på Papperstidningen, är glad över att återvända till sina gamla kollegor:
– Vi är många medarbetare som har jobbat på Lokaltidningen under flera år tidigare, och vi ser fram emot att återse våra gamla kollegor och dra nytta av de många möjligheter som uppstår i och med detta samgående. Bättre IT, ökade digitala möjligheter, stark inköpskraft och backup på alla positioner. Målet är nu, precis som förr, att publicera slagkraftiga publikationer i Landskrona, där de flesta av oss har våra rötter.

Bilden ovan: Under knappt två år har Papperstidningen försett sin läsare i Landskrona och Svalövs kommuner med aktuella, engagerande och insatta nyheter. Nu blir Papperstidningen en del av Lokaltidningen AB, Sydsveriges största gratistidning. Bild: Skärmdump