Prisbelönt koreograf utforskar vad dans kan vara

Dansaren och koreografen Alma Söderberg har tagit emot både scenkonstpriset Thaliapriset och Birgit Cullbergs stipendium. På lördag kommer hon till Landskrona med med Riksteaterns föreställning ”2 solon med Alma Söderberg”. Som titeln antyder är det två verk som visas ”Cosas” och ”Deep Etude”. Båda verken utforskar förhållandet mellan dans och musik och mellan röst, rörelse och rytm.
– Det är inte så att jag försöker berätta något, snarare vill jag göra publiken och mig själv känsligare för musik, ljud och rytmer. Den typ av förnimmelser som vi lätt glömmer bort i vår kultur, till skillnad från det starkt visuella som är lätt att äga, förstå och prata om. I dag skrollar vi igenom videor i telefonen, utan att ens ha på ljudet. Jag vill att vi ska lyssna mer, på musikaliteten i rörelsen och i språket”, säger Alma Söderberg i ett pressmeddelande.
Föreställningen börjar klockan 19, biljetter via tickster.com.

Bilden ovan: Dansaren och koreografen Alma Söderberg har kombinerat två av sina verk i föreställningen ”2 solon med Alma Söderberg” som visas på Landskrona teater på lördag. Foto: Urban Jörén/Riksteatern