Stort sug efter innebandy i Billeberga

Nu har innebandyträning startat på onsdagar i Billeberga. Målet på sikt är en regelbunden verksamhet.

Förra våren arrangerades ett par prova på-tillfällen för barn och ungdomar som vill spela innebandy.
– Sedan dess har vi försökt få till någon fortsättning på det. Nu har vi fått till det i form av minst åtta veckor, träning en gång i veckan, under våren, säger Henrik Paulsson, utvecklingskonsulent på Skånes Innebandyförbund.
Första öppna träningen var förra veckan, onsdagen den 14 mars, och det kom hela 29 barn till idrottshallen i Billeberga.
– Jag blev förvånad att det var så många på det första tillfället. Vi har knappt hunnit marknadsföra det. Det verkar finnas ett väldigt stort intresse i Billeberga. Det är roligt, säger Henrik Paulsson och fortsätter:
– Tanken är att fortsätta i alla fall sju veckor till med uppehåll för påsklov och lite annat.
Han hoppas att det blir fler tillfällen. Målet på sikt är en regelbunden verksamhet.
– Vi vill ha innebandy i så många småorter runt om i Skåne som möjligt. Inget barn eller ungdom ska behöva åka speciellt långt för att spela innebandy. Vi vill ha innebandy i alla kommuner och på så många orter som möjligt, säger Henrik Paulsson.
Svalövs kommun är en av de kommuner som inte har en aktiv innebandyförening, berättar han.
– Vi hoppas att det kan förändras till hösten. Det är en av de långsiktiga tankarna.
Om det går bra så kan verksamheten sprida sig även utanför Billeberga, som till Kågeröd, berättar han.
– Men vi börjar med Billeberga.
Innebandyträningen är öppen för alla skolelever som går i förskolan upp till och med årskurs 6. Nästa tillfällen är den 21 och den 28 mars klockan 16-17 i Billeberga idrottshall. Innebandyträningarna är ett samarbete mellan Billeberga Gymnastikförening, Svalövs kommun och Skånes Innebandyförbund.

Bildtext:
Foto från ett prova på-tillfälle förra våren. Foto: Niklas Fonskov.