Årets Landskronakarneval ska bli barnsligt rolig

Den som har barnasinnet kvar finner alltid något underhållande på Landskronakarnevalen. I år ska de som faktiskt är barn kunna ha extra roligt, när arrangörerna satsar extra på den yngsta publiken.

En nyhet är karnevalståget. Inte det traditionella sambatåget då, det blir precis som vanligt, utan ett eget karnevalståg bara för barn.
– Karnevalståget är en viktig del av Landskronakarnevalen. Det är många barn och familjer som kommer och tittar. Vi tycker det är synd att barnen själva inte riktigt platsar i denna fantastiskt roliga och traditionella aktivitet – det är lite för långt att gå med så korta ben – därför bestämde vi oss för att skapa ytterligare ett karnevalståg, särskilt anpassat för barnen. Ta allt du gillar med karnevalståget och tillsätt en enorm mängd ”gullighet” så vet du ungefär vad du kan se fram emot, säger Lena Bergkvist i karnevalskommittén i ett pressmeddelande.

Skulle det finnas spring kvar i benen går det bra att ta sig till Halvmånen och Konsthallsparken. Där blir det ett område bara för barn med hoppborgar, hoppkuddar rutschkanor, hinderbana och andra uppblåsta attraktioner.
– Vi vill ha ett helt område som är dedikerat till barnen under sommaren, en plats dit barnen kan gå för att hoppa, studsa och leka tills orken är helt slut. Vi har därför tagit ett beslut om att samarbeta med eventet Kalasborgen för att kunna leverera en rolig och säker plats för barnen att leka på, säger Fanny Persson som jobbar i karnevalsteamet.

ExperimentExpressen är ett slags ambulerade experimentarium som drivs av Vattenhallen Science Center på Lunds universitet. Med aktiviteter som att göra monstersåpbublor, och att bygga stora konstruktioner med så kallade konstruktionsrör, så smygs eventuellt nya naturvetskapskunskaper in bland unga besökare, den dagen som ExperimentExpressen kommer förbi.
Några av barnaktiviteterna känns igen från förra året, som ”Det stora barnkalaset” och chansen att träffa blåljuspersonal och – så klart – deras fordon. Andra aktiviteter som kan locka den yngre publiken är ponnyridning, kaninhoppning, barnteater och drakflygning.

Bilden ovan. I år satsar Landskronakarnevalen särskilt på barnen, bland annat med ett karnevalståg bara för barn. Foto: Niklas Wallentin/Landskronakarnevalen