Både hopp och dressyr till helgen

Nästa helg händer det mycket för den hästintresserade. Den som gillar hoppning för ponnys kan bege sig till Trolleholms ryttarförening, medan den som föredrar dressyr kan bege sig till Kågeröds ryttarförening.

– Det blir säkert uppemot 190-200 starter sammanlagt, säger Carina Jönsson i Trolleholms ryttarförening som arrangerar tävlingar i hoppning för ponnys helgen den 21-22 april.
Tävlingarna innebär början på utesäsongen.
– Det är ryttare från ryttarföreningar här i Skåne som kommer. På lördagen har man lokalt och på söndagen har man regionalt. Lokalt är det lite lägre klasser och regionalt lite högre. Det är bara ponnyekipage, säger Carina Jönsson.
Även i Kågeröd händer det saker för den hästintresserade samma helg. Den 21 april arrangerar Kågeröds ryttarförening tävlingar i dressyr för både ponny och storhäst.
– Det sista jag hörde var att det var drygt hundra starter anmälda, det är vi väldigt glada över, säger Kerstin Sigfridsson som är med i styrelsen för Kågeröds ryttarförening, när Lokaltidningen pratar med henne under torsdagen.
– Vi burkar ha i alla fall tre dressyrtävlingar om året.
Har ni hopptävlingar också?
– Vi har inte haft det på några år, men nu är planen att vi ska ha en hopptävling till hösten. Vi är ingen jättestor klubb så det hänger lite på hur många som är sugna på att dra det lasset, för det är mycket jobb.
Till helgens dressyrtävlingar, som hålls utomhus, hoppas Kerstin Sigfridsson på fint väder.
– Kågerödsborna är jättevälkomna upp.

Bildtext: Trolleholms ryttarförenings ridhus i Bialitt. Foto på häst: Mostphotos