Humor och praktiska energitips – följer ni Mr Watts?

Mr Watts jobbar på Landskrona Energi och är en klimatets och miljöns ambassadör. Hans mål är att få fler att göra små hjältedåd i vardagen. Med smarta tips, kunskap och glimten i ögat vill Mr Watts och Landskrona Energi göra det enklare för många att välja rätt.

Katarina Rosberg är digital strateg på Landskrona Energi och berättar gärna om hur Mr Watts kom till.

– Bakgrunden är att vi på Landskrona Energi jobbar mycket med klimatfrågan, den är en naturlig del av vår vardag. Men det är en stor och komplex fråga, därför kan det ibland vara svårt att förstå hur man själv kan bidra. Vi skapade Mr Watts för att förklara hur medvetna val, framförallt i de vardagliga sakerna, gör skillnad över tid och för att väcka ett intresse och engagemang hos landskronaborna.

Mr Watts finns på Facebook, eftersom Landskrona Energi ser det som en bra kanal för att nå många landskronabor. Personen som lånat sitt utseende till Mr Watts arbetar på Landskrona Energi sedan 17 år och är en landskronabo med stort engagemang både för staden och för miljöfrågorna.

Mr Watts månar mycket om sina följare och blandar praktiska råd och tips med tävlingar och andra roliga inslag. Han tipsar gärna om evenemang eller initiativ som är bra för miljön. Och så har han en något torr humor, som säkert bidrar till hans popularitet. Mr Watts förefaller gilla ordvitsar lite extra mycket, som man kan se i detta energitips till exempel: ”Det är bra att vara beredd och på hugget, men bli inte allt för laddad – dra ur mobil och datorladdarna ur vägguttaget när de inte används, så att de inte drar el i onödan!”

– Ju fler vi är som gillar, delar och framför allt följer hans råd och tips, desto större nytta kan vi göra tillsammans.

Mr Watts förnyar sig utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån de frågor som Landskrona Energi vill sätta fokus på. Mr Watts har funnits drygt ett år och Katarina Rosberg konstaterar att initiativet nu har hunnit få lite fart men att det finns mycket kvar att göra. Mr Watts budskap är att det är helheten av de många små valen som gör skillnad.

– Mr Watts är bra på att ge praktiska tips och har många talanger. Han gillar att uppmärksamma saker som är bra för miljön – det är den ständiga lilla påminnelsen i vardagen som gör nytta, avslutar Katarina Rosberg.

 

Mr Watts och Landskrona Energi

Mr Watts finns på Landskrona Energis Facebooksida. För att få hans tips i ditt flöde, gilla och följ sidan. På Facebooksidan publiceras också annan information, foton och läsning från Landskrona Energi.

Landskrona Energi är landskronabornas alldeles egna bolag som ansvarar för elnät, elhandel, stadsnät och fjärrvärme i staden. Energin produceras i Energiknuten, vars berömda röda skorsten NON CO2, är formad efter Carl Fredrik Reuterswärds design.

Gunnar Eskilsson har jobbat 17 år på Landskrona Energi och lånar gärna sitt utseende till karaktären Mr Watts. Foto: Landskrona Energi
Avfrostning sparar energi och Mr Watts tipsar gärna om det och annat, med glimten i ögat. Foto: Landskrona Energi

HELA DENNA ARTIKEL ÄR ANNONSTEXT.