Klart med ny rektor på Seminarieskolan

Annacarin Jendland, så heter Seminarieskolans nya rektor. Hon är 52 år gammal och har fram till nu jobbat som utbildningsansvarig och studierektor vid Flyinge AB, som bedriver en rad utbildningar kopplade till hästsport och hästskötsel på orten med samma namn. På CV:t finns också tjänster som rektor på Blekinge Tekniska Högskola, rektor på Realgymnasiet i Helsingborg och rektor i Höganäs kommun.
Annacarin Jendland efterträder Fredrik Vigre på posten som rektor för F-9 skolan Seminarieskolan. Som skolledare har Fredrik Vigre varit omstridd och både uppskattad och kritiserad av lärarkollegiet på Seminarieskolan. När det i början av december förra året blev klart att Fredrik Vigre slutar som rektor för Seminarieskolan uppgav Caroline Ekstrand, verksamhetschef för Landskrona kommuns grundskolor, till Landskronaposten/HD att detta varit avsikten från början. Fredrik Vigres uppgift på skolan ska enligt henne varit att under en begränsad tid ”genomdriva ett förändringsarbete”.
Om även Annacarin Jendland har den uppgiften framgår inte av det pressmeddelande som Landskrona stad skickat ut.
– Jag glad över att ha fått uppdraget att leda Seminarieskolan eftersom jag trivs med att jobba inom utvecklingsorienterade organisationer. Jag ser fram emot att lära känna både personal och elever och tillsammans bygga en skola där våra elever trivs och når sina mål, säger Annacarin Jendland i pressmeddelandet.

Bilden ovan: Annacarin Jendland, ny rektor på Seminarieskolan. Foto: Johan Alsén/Landskrona stad