Kulturskolan spelar hela Sgt. Pepper när skivan fyllt 50 år

”It was twenty years today, sergeant Pepper taught the band to play”. Det är första strofen i klassiska Beatles-låten Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band från albumet med samma namn. Förra året firade det albumet, som ansetts epokgörande inom populärmusiken, inte 20 men väl 50 år. Det firar kulturskolan i Landskrona med en jubileumskonsert vid fyra tillfällen, där både band, symfonisk orkester, sångare och dansare deltar. Kulturskolan har inte nöjt sig med ett urval av låtar, utan spelar hela albumet från ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” till experimentella ”A Day in the Life”. Söndagen den 22 april är första konserttillfället på Landskrona teater och föreställningen pågår mellan klockan 16 och 17.30. Även den 23, 24 och 25 april finns det chans att njuta Beatles-albumet i konsertform. Då är det tiden 19 till 20.30 som gäller. Biljetter kostar 50 kronor och köps på www.nortic.se.

Bilden ovan: The Beatles album ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, ofta kallat bara “Sgt. Pepper”, kom ut i maj 1967. Nu firar kulturskolan i Landskrona 50-årsjubileet genom att sätta upp hela albumet i en konsert. Foto: Wikimedia Commons