Premiären närmar sig för Hugo

Årets STCC-säsong, med sex tävlingshelger, kickar igång på Ring Knutstorp den 4-5 maj. Förra onsdagen var förare från två team på plats för att känna på banan. För unge stjärnskottet och STCC-rookien Hugo Nerman från Rydebäck gällde det att få köra så mycket som möjligt.

Solen skiner när STCC-bilarna susar fram på Ring Knutstorp. Annat var det på morgonen.
– Idag hade vi jättetur med vädret. Vi hade lite regn, det var perfekt. Vi kunde testa lite regnkörning. Sedan har det torkat upp. Nu är det väldigt bra väder. Det har varit en perfekt dag för oss, säger Tommy Kristoffersson, teamchef på VW Dealer Team.
En av teamets två förare är 18-årige Hugo Nerman från Rydebäck som susar fram ute på banan medan vi pratar inne i depån. Han kör sin första säsong i STCC. De två senaste säsongerna har han kört formelbil.
Vad ser du för potential i honom?
– Jag tycker Hugo är ambitiös, jag har följt honom i hans formelkarriär. Han har rätt inställning och är väldigt ödmjuk inför uppgiften, men samtidigt också väldigt laddad och taggad. Jag tror att det finns väldigt goda möjligheter. Hade det inte funnits det, så hade han inte kört för oss, det kan jag säga. Vi tror på honom och vill satsa på honom, säger Tommy Kristoffersson och fortsätter:
– Vi hoppas att han ska komma in i det ordentligt under det här året och kunna utmana juniortiteln som står på spel. Sedan ska vi också vara med och fajtas om teammästerskapet. Jag tror att det är en bra kombo med Johan (Kristoffersson, red. Anm.) som har lite erfarenhet och Hugo som är ny här i gänget.

Hugo Nerman på plats på Ring Knutstorp. Det är andra gången han kör en STCC-bil. Snart är det dags för hetluften. I början av maj är det STCC-premiär.

Efter ett tag kommer Hugo Nerman in i depån för att olika inställningar på bilen ska kollas och justeras.
– Jag tycker det har gått bra, att lära sig bilen, komma in i teamet. Det är första testet med teamet, säger Hugo Nerman.
För Hugo Nerman gäller det att få köra så mycket som möjligt.
– Det är ingenjörerna som bestämmer vad som ska göras och allt sådant. De sköter allt det. Sedan utvärderar de det som jag säger.
Hur snabbt går det på banan?
– Det är egentligen mindre intressant. Det är bara att försöka förbättra sig och se till kurvorna istället för till rakorna. Alla kan ju köra lika snabbt på rakorna. Det är den enkla biten. Det är ju egentligen bara att gasa.
Hugo Nerman testade en STCC bil för första gången i somras, så detta är andra gången han kör en sådan bil. Nu väntar två testdagar lite norrut och den officiella testdagen på Ring Knutstorp den 26 april, då alla team är på plats innan det är dags för STCC-premiär den 4-5 maj. Målet för säsongen är tydligt.
– Vinna juniormästerskapet och tillsammans med Johan vinna teammästerskapet.

Hugo Nerman kör för VW Dealer Team.