Sen vår skjuter upp BoIS match mot Jönköpings Södra

Nu på lördag skulle BoIS möta Jönköpings Södra på deras hemmaplan. Men en sen vår gör att matchen skjuts på framtiden – eller flyttas till Borås.

Det är gräset på Stadsparksvallen i Jönköping som inte tagit sig under den kalla våren, det rapporterar nyhetssiten Jnytt.se. Därmed måste lördagens möte mellan Landskrona BoIS och Jönköpings Södra antingen flyttas till annan plats eller skjutas på framtiden. Det står klart efter att representanter från Svenska Fotbollförbundet, Jönköpings kommun och Jönköpingsklubben under tisdagen inspekterat planen. Matchen skulle bli Jönköpings Södras premiärmatch i årets upplaga av Superettan, och BoIS bortapremiär. Nu hoppas klubben kunna skjuta den på framtiden, men skulle inte det gå finns Borås Arena som ett alternativ.
– Vi har en löpande dialog med Landskrona. Båda klubbarna vill spela på naturgräs och ingen tycker att Borås är jättetilltalande. Vi har lagt ett förslag om två olika datum, 9 eller 10 maj, och vi har tittat på vad som är mest fördelaktigt för dem, säger Sebastian Lagrell, evenemangs- och säkerhetsansvarig i Jönköpings Södra, till Jnytt.se.
Nu går frågan vidare till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

Bilden ovan: Gräset på Stadsparksvallen i Jönköping har inte tagit sig på grund av den sena våren. Nu ser det ut som om lördagens möte mellan BoIS och Jönköpings Södra får skjutas på framtiden. Foto: Mostphotos