Tv-biolog pratar evolution på Pumphuset

Jessica Abbott, lektor i evolutionär ekologi vid Lunds universitet, känner säkerligen många igen som en av experterna i SVT-programmet ”Fråga Lund”. Kanske har tittarna noterat en lätt brytning, som har sin grund i att Jessica Abbott ursprungligen kommer från Kanada. Sedan 1999 är dock Lund hemadressen, där hon disputerade vid universitetet redan vid 28 års ålder. Jessica Abbott svarar på biologirelaterade frågor från allmänheten inte bara på tv, utan även i den webbaserade frågeportalen ”Fråga en biolog”. Tisdagen den 17 april finns chansen att ställa frågor direkt till Jessica Abbott, då kommer hon till Pumphuset i Borstahusen med föredraget ”På väg in i biologins storhetstid”. Föredraget börjar klockan 19, biljetter säljs på plats från 17.30. De kostar 50 kronor för medlemmar i Borstahusens konst- eller museiförening, 70 kronor för övriga. Under kvällen serverar också restaurangen en måltid till specialpris.

Bilden ovan: Jessica Abbott. Foto: Press