Partaj och funk i första artistsläppet för Landskronakarnevalen

Karnevalsbesökarna har under flera år önskat partybanden Joddla med Siv och Perikles. Äntligen blir det verklighet. Under Landskronakarnevalen den 27-29 juli, 2017 kommer båda banden att inta stora scenen på Rådhustorget.

Joddla med Siv startades 1990 har sedan dess skaffat sig en väldigt lojal publik genom otaliga spelningar på klubbar och festivaler runt om i landet. Bandets unika sound har influerats av folkmusik och rock med inslag av reggae. Men det är kanske inte främst soundet som gjort till mångas favoriter. Texter med igenkänningsfaktor, fullt ös på scen, en helt fantastisk närvaro och kontakt med publiken och givetvis skånskan har garanterat bidragit
Kända låtar som ”Kaj Ä Gaj”, ”Tjuge Pågar I Bastun”, ”Inte Ens En Kolvastång”, ”Uma-Ness Från Senegal” och inte minst ”Tony Tuggar Tuggummi” är givna allsångsnummer och lördagen den 29 juli kan landskronaborna sjunga med de också.

Perikles är helt unika i sin kombination av dans- och partyband. Foto: Pressbild

De skånska nationalhjältarna Perikles spelade in sin första platta redan 1976 och har under åren hunnit med att ge elva stycken. Bandet som är en kombi av dans- och partyband har ingen motsvarighet i branschen och blev med sin låt ”Var ska vi sova i natt” rixkändisar.
Perikles har både deltagit i Melodifestivalen och dessutom varit Grammy-nominerade ett antal gånger. De spelar i hela Sverige men på hemmaplan här i Skåne drar de fulla hus både på festivaler och dansställen. Torsdagen den 27 juli kommer Perikles till Landskronakarnevalen.
– Det känns väldigt roligt att boka två band som vi fått in så många önskemål om, säger Johanna Winhag, artistbokare på Landskronakarnevalen. Joddla med Siv har spelat hos oss tidigare, men Perikles har vi försökt boka flera år utan att lyckas. Vi är väldigt glada över att kunna presentera båda banden i år.
Även funkgitarristen Paulo Mendonça är klar. Han har tidigare gästat karnevalen och det brukar bli riktigt svängigt när han står på scenen . Paulo har en lång internationell karriär bakom sig och har sålt hundratusentals plattor och dessutom turnerat med storheter som Tina Turner och Peter Gabriel. Torsdagen den 27 juli kan karnevalsbesökarna uppleva Paulo Mendonça och hans band.
Ytterligare artister är bokade och fler på gång, så fler släpp väntas inom kort.

Bilden ovan: Fullt ös på scenen kommer det att bli när populära Joddla med Siv kommer till karnevalen. Foto: Pressbild