Dags för den stora studentfesten

Årets examensfirande, studentskivor och inte minst alla skolavslutningar närmar sig med stormsteg. Alla lika viktiga och är det dessutom en slutgiltig avslutning kanske man vill fira det lite extra mycket.

Hur en studentfest ser ut är egentligen helt individuellt. Stort eller smått, lyxigt eller enkelt. Smaken är olika och givetvis blir förutsättningarna olika beroende på hur man bor eller på hur stor budget man har. Det viktigaste är sällan hur man firar snarare att man gör något lite extra den dagen. Något som blir en positiv markering på att ett kapitel i livet är slut och att nästa börjar.

En fest kan vara så mycket, men lite mat och dryck hör gärna till. Men en stor dag som denna kanske man inte vill ägna åt matlagning. Alternativen är därför flera. Kallskuret och sallad kan förberedas och bara dukas fram när det är dags. Catering är ett smidigt sätt att hinna med. Du kan i princip bestämma exakt vad du vill ha och antingen hämta det eller få det levererat hem. Många erbjuder också hela kitet med porslin och servering. De flesta stora matbutiker och restauranger erbjuder catering i olika former så här kan du välja den leverantör du tycker passar bäst. Något som blivit betydligt vanligare de sista åren är en grillmästare på plats under festen. Nygrillat är ju väldigt gott att bjuda på oavsett anledning till festen och genom att anlita ett proffs får gästerna oftast mat samtidigt och dessutom en väl komponerad middag med alla goda tillbehör och såser till.

En bra fest är lite mer än bara mat. Det ska dukas, pyntas och kanske man måste hyra in sig någonstans eller se till att det finns tält uppsatta i händelse av att den svenska sommaren visar sig från värsta sida. Det finns mängder av alternativ. Antingen köpa ett eget partytält, hyra lokal eller hyra tält. Hyr man tält eller lokal, så ingår antingen möbler eller så kan man om man vill även hyra det. Ju mer som är klart i god tid desto mindre behöver man tänka på inför den stora festen.
Då vill man glädjas och ha roligt och inte minst fira föremålet för festen.

Har du ännu inte planerat allt så är det hög tid, men i det här läget satsa på det enkla och ta hjälp av proffsen, då kommer det gå galant.

Bilden ovan: Ska du fira någon som tar studenten eller examen? Missa inte att göra en egen skylt. Hos Audio Video Stjärnurmakarna hjälper man dig att fixa en personlig och rolig skylt utifrån dina önskemål.

De bästa presenterna
Klassiker av glas, porslin eller bestick
Hushållsattiraljer, sängkläder, handdukar etc, som behövs för att sätta bo
Resebidrag eller presentkort på resor
Ett livslångt Spotify-abbonemang
En gåva direkt relaterad till det nya liv som börjar när man tar studenten
En kokbok för livet
Ett personligt smycke
En klocka
Pengar funkar alltid

En gåva med eftertanke
… är något man vet att personen behöver, vill ha, men aldrig unnar sig. Du kanske inte förstår det, men personen ifråga kommer uppskatta det mest av allt oavsett om det är en skönhetsbehandling, ett speciellt plagg, konsertbiljetter till favvobandet eller ett restaurangbesök. Har man ett speciellt intresse är valet givet. Ta reda på vad personen saknar i sin utrustning eller vad som står på nästa punkt på inköpslistan. Mycket uppskattat.