Ett strålande Svalövskalas

Det kunde inte varit bättre förutsättningar när Svalöv arrangerade sitt årliga evenemang Svalövskalaset i lördags den 27 maj. Besökarna höll med och många tog tillfället i akt och njöt av den goda stämningen, alla utställarna, passade på att fynda och träffa både nya och gamla bekanta.

Bakluckeloppisen var en riktig succé och massor av människor samlades där och runt torget som var fyllt av aktiviteter.

Hälsomagasinet körde spinning så svetten sprutade.

Hälsomagasinet  körde spinning.  Den som ville kunde i år även prova på Zumba.  Utanför Länsförsäkringars kontor lottades det ut choklad och det är inte ofta men just i detta lotteriet hade alla samma  tur och vann.
Rävatofta OK visade upp sig och den som ville hade möjlighet att testa sina färdigheter i sporten runt den 400 meter långa orienteringsbanan.

Sixten Nilsson vann stora
Kalasknatet.

Kalasknatet kördes i år i två klasser, Lilla –  och Stora Kalsknatet. Vinnare av det lilla blev Melvin Malmborg och det stora tog Sixten Nilsson från Värmö hem.
Under dagen invigdes  också MARHABA, som betyder Hej på arabiska, sina lokaler på Persbo. Där bjöds det på kaffe , kakor och korv  och ute på området fanns det en hoppborg som Kulturhuset  både hade ordnat och bemannade under dagen. Planen för MARHABA är att det ska bli en bli en mötesplats för alla  svenskar och invandrare av olika nationaliteter.  MARAHABA vill gärna ha hjälp av svalövsborna  med förslag på olika aktiviteter och man satsar även på ungdomar i bygden, då dom anser att det finns för lite att göra för dom på fritiden. MARAHABA har en facebooksida som uppdateras dagligen med olika aktiviteter.
För musiken under invigningen stod Coffee & Tea bluesband på invigningen.
Evenemangsföreningens hårda jobb har verkligen gett resultat och besökarna var mer än nöjda.

MARAHABA, som betyder Hej på arabiska, invigde sina nya lokaler på Persbo under dagen.

 

Rävatofta OK bjöd på en testrunda på den
400 meter långa orienteringsbanan.
Ines provade på ponnyridning.