Gratiskonsert med Helsingborgssymfoniker vid teatern

Mellan den 1 och 7 juni lämnar Helsingborgs symfoniorkester hemstaden och beger sig ut på en miniturné. Inte så långt, visserligen, stopp blir det i Höganäs, Åstorp, Landskrona och Bjuv. Där blir det fyra gratiskonserter, på programmet står bland annat bitar ur Beethovens femte symfoni och Ouvertyren till Figaros bröllop av Mozart.
– Vi vill sprida den symfoniska musiken till så många som möjligt, gärna till människor som kanske aldrig hört en Symfoniorkester live. Vi lånar därför en buss och åker ut med ett program som innehåller klassiska pärlor. Idén är att hålla konserten på en plats där klassisk musik aldrig har spelats, gärna utomhus! säger Fredrik Österling, chef för Helsingborgs Konserthus, till orkesterns hemsida.
För Landskronas del är det nu på fredag, den 2 juni som gäller, vid 18-tiden tar orkestern ton på utescenen i Teaterparken. Vid dåligt väder flyttar konserten in i teatern.