Landskrona-atleter stod för starka insatser på UDM

Nio guld, sex silver och tre brons. Det blev resultatet för ungdomarna från Landskrona atletklubb när de tävlade på UDM (distriktsmästerskap för ungdomar) i Vinslöv i lördags.
Det var första tävlingen sedan USM på hemmaplan för några veckor sedan.
Först ut att lyfta denna dagen var Moa Vinberg, 10 år, som debuterade i tävlingsssammanhang och klarade alla sina sex lyft. Det gav henne en tredjeplacering och ett brons med sig hem i klass 48 kg i både ryck, stöt och sammanlagt. Cajsa Lindqvist, 10 år, ville inte vara sämre och satte personbästa i både ryck och stöt, vilket räckte till en andraplacering i klass 44 kg och silvermedaljer i ryck, stöt och sammanlagt. 
Efter det var det dags för de mer rutinerade tjejerna Zejna Turkovic, 13 år och Hanna Brodin, 13 år. 
Zejna var i riktigt god form och satte personbästa i ryck med 27 kg och stötte 37 kg. Med detta lyckades hon lyfta hem tre silver i sin klass, 48 kg. Sist ut av Landskronas lyftare i klass 48 kg var Hanna Brodin som redan efter första klarade lyftet hade säkrat guldet.
”Hanna lyfte snyggt och stabilt i vanlig ordning och hon försökte sig på att sätta ett nytt personbästa i ryck. Det klovades 41 kg på stången och den flög upp med full fart, men Hanna fick stången för långt från kroppen vilket resulterade i att stången slungades och hon inte fick upp den hela vägen, men hon var lika glad för det. Stötarna var stabila och hon slutade med en vikt på 50 kg i stöt och tre guldmedaljer.”, skriver tränare Marie Brodin i ett pressutskick.
Sedan var det dags för Alvin Broman, 15 år, som tog guld på USM. Nu kammade han hem ännu tre guld i klassen 69 kg. Alvin hade precis som Hanna säkrat guldet efter sitt första godkända lyft och sedan satte han personbästa i ryck med 73 kg på stången. Alvin stötte 90 kg, vilket tangerar hans personbästa.
Sist ut att lyfta var Albin Leo, 17 år. Han klarade sina två första ryck utan några problem och guldet var säkrat. Därefter var det läge att testa att sätta nytt personbästa och prova 88 kg. Tyvärr ville det sig inte denna gången.

Albin Leo stöter 102 kg och guldet är säkrat och ett nytt personbästa är satt. Foto Marie Brodin

Sedan var det dags för stöt. Först satte Albin 95 kg utan några som helst problem. Efter det klovades det 102 kg på stången och satte nytt personligt rekord. Han gjorde också ett försök att få till ett nytt klubbrekord, 106 kg på stången, men det ville sig inte. Det blev ändå tre guld för Albin i klass 84 kg.
”Stort grattis till våra duktiga atleter! Bra dömt av Oscar Leo som debuterade som domare och tack till våra coacher och alla glada föräldrar som förgyllde denna dag”, skriver Marie Brodin. 

Bildtext stora bilden: Zejna Turkovic och Hanna Brodin: två glada medaljörer. Foto: Marie Brodin