Landskrona framröstat som ”Bästa golfstad 2017”

Kommunen vill locka nya, skattekraftiga kommuninvånare till Norra Borstahusen. Närheten till havet och även till golfbanan har varit säljargument. Därför blev det kanske en fjäder i hatten för utbyggnaden av Norra Borstahusen när tidningen Svensk Golf under onsdagen utsåg Landskrona som ”Sveriges bästa golfstad 2017”. Det har skett genom en omröstning på tidningens hemsida, 24 orter fanns med i omröstningen från början och Landskrona kom med i omröstningen som ett av två ”Wild cards” när de sex mest populära städerna gått vidare till semifinal. Förra året vann Halmstad omröstningen. I år fick den halländska staden 6500 röster, men det räckte inte för att slå uppstickaren Landskrona som samlat ihop 7100 röster när omröstningen tog slut under onsdagsmorgonen.
– Det är ju helt fantastiskt att kunna få titulera sig Sveriges bästa golfstad. Det här är verkligen ett erkännande för Landskrona. Vi lever på en konkurrensutsatt kust. Vi var ju nykomlingar i Sveriges bästa golfstad och tävlade för första gången. Medlemmarna, staden, mötesplats Borstahusen med stugbyn och restauranger i närheten har alla varit aktiva och röstat, vi har sett ett stort engagemang, säger Peter Bengtsson, klubbchef på Landskrona GK, till Svensk Golf.se.

Bilden ovan: Landskrona golfklubb i Norra Borstahusen (bilden) är en av totalt fyra golfklubbar i kommunen som tillsammans med Barsebäck och Björkenäs kom in som ett wildcard i omröstningen om ”Sveriges bästa golfstad 2017”. Foto: Thomas H Johnsson/Landskrona stad.