Landskronagymnast blev Sverigemästare i Uppsala

Landskrona Kvinnliga GF är en av landets toppklubbar inom rytmisk gymnastik, sporten där SM avgjordes på Fyrishov i Uppsala i helgen. Och inte helt oväntat blev det bra utdelning medaljmässigt för klubbens gymnaster, inte minst för junioren Meja Engdahl Peterson som kunde åka därifrån med hela sju medaljer i olika valörer.

Meja Engdahl Peterson var redan innan tävlingen en storfavorit som juniormästare totalt, en förväntning hon också infriade. Men det var inte bara Meja Engdahl Peterson som gjorde bra ifrån sig, tillsammans med Tuva Henckel och Alma Månsson tog kubben också hem förstaplatsen för juniorlag.

Inte heller kubbens tävlande seniorer, Wilma Mårtensson, Doruntina Goxhuli och Olivia Kristensson Nilsson, blev utan medaljer. Tillsammans kämpade de sig till ett brons i lagtävlingen. Individuellt så tog Olivia Kristensson Nilsson också brons, trots tävlingsnerver, i både boll och käglor. Hon kom på en sjätteplats i totalen.

Under SM-helgen tävlades det också i grenen Duo, alltså två gymnaster på en gång. Där gick seniorerna Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli starkt och försvarade fjolårets guld. Även LKGF:s junior tog hem en medalj inom Duo, Astrid Kristensson Nilsson och Tuva Henckel imponerade på domarna med sitt tunnbandsprogram så pass mycket att det blev ett silver. Totalt blev det 15 medaljer på SM för klubben – ”får anses som väl godkänt”, skriver huvudtränaren Jenny Engdahl i ett pressmeddelande.

Bilden ovan: Meja Engdahl Peterson tog sig längst upp på prispallen i Uppsala i helgen och kan nu titulera sig svenska juniormästare. På andraplats Clara Göthberg, Göteborg och på tredjeplats Angelina Ekström, Uppsala. Foto: Privat

Hela LKGF:s delegation vid SM. Från vänster bakifrån räknat; Lucia Modéer Castro, Wilma Mårtensson, Doruntina Goxhuli, Olivia Kristensson Nilsson. Mittraden; Astrid Kristensson Nilsson, Sanna Agic, Alma Månsson, Tuva Henckel, Celine Vergara. Liggande: Meja Engdahl Peterson. Foto: Privat