The Whyland utvalda i satsning på unga företagare

Landskronaföretaget The Whyland har valts ut till Region Skånes satsning ”Entreprenör Skåne”. Det är ett initiativ som syftar till att främja tillväxt och sysselsättning inom små och medelstora företag i hela Skåne. Tanken är också att skapa en plattform för nätverkande och erfarenhetsutbyte mellan unga entreprenörer som vill utveckla sin verksamhet.
De 34 utvalda deltagarna ska vara mellan 18 och 35 år och driva bolag präglade av ett innovativt entreprenörskap. Ett annat krav är att de har målet att inom 3-5 år omsätta över 10 miljoner och/eller sysselsätta 10 personer, eller redan har uppnått det målet. Projektet består av fyra träffar, de tredje träffen handlar om individuella fokusområden utifrån varje deltagares behov och önskemål.
The Whyland, som grundades 2014 av Elin Jönsson och Sebastian Swärd, utsågs för några veckor sedan till ”Årets Näringslivsrookie” på Landskronagalan. Företaget sysslar med kommunikation och marknadsföring.
– Detta är en grym möjlighet för oss att få medverka i Entreprenör Skåne, säger Elin Jönsson i ett pressmeddelande.
– Vi är redo för nästa kliv och växla upp. Målet är att öka omsättningen och stärka vår position på marknaden.

Bilden ovan: På årets upplaga av Landskronagalan tog Elin Jönssons och Sebastian Swärds företag The Whyland hem titeln som ”Årets näringslivsrookie”. Nu är det också klart att de blir del av en regional satsning på unga företagare. Foto: Mia Kristoffersson/Arkiv