Viarps ponnyryttare klara för elitallsvenskan

Det går bra för Viarps ponnyryttare. Så bra att både föreningens hopplag och dressyrlag nu är klara för elitallsvenskan. Det efter att dressyrlaget tog hem vinsten i division 1 på Ribersborg i Malmö under fredagen.

Framgångarna började i höstas då både dressyrlaget och hopplaget vann ponnyallsvenskan division 2, något som inte hänt tidigare i klubbens drygt 40-åriga historia. Det gjorde dem automatiskt kvalificerade till division 1, och förra fredagen var det alltså final i dressyren på Ribersborgsstranden i Malmö. Trots en skakig inledning tog Siri Ryrstedt hem vinsten på Elsa Classons häst ”Procent”.
Att hopplaget går vidare till elitallsvenskan blev klart redan för några veckor sedan, då laget tog en andraplats i finalen i division 1.
Bakom framgångarna ligger hårdträning enligt dressyrlagledare Kathe Persson, med mycket tid i sadeln, men även i lektionssalen med ridlära, horsemanship och programträning.
– Hårt jobb och stort mod lönar sig alltid. Jag är så stolt över alla ryttarna och deras ponnyer, säger dressyrlagledaren Kathe Persson i ett pressmeddelande, där hon också framhåller att alla de framgångsrika ponnyryttarna börjat sina ridkarriärer i föreningen som små.

Bilden ovan: I dressyrlaget red Siri Ryrstedt, Elsa Classon, Mathilda Gustafsson, Julia Wilson och Isabella Jönsson. I första omgången red även Saga Classon. Foto: Privat