Äntligen är sommaren här – passa på att motionera utomhus

Sommaren är här. Vi njuter av långa, ljusa, solfyllda dagar och värmen lockar oss till havet eller sjön. Annars är det skönt att bara vara ute i trädgården och tar det lugnt. Dock kan man inte bara ligga på en handduk i solen eller slappa i hängmattan. Sommaren är säsongen för härliga utomhusaktiviteter. Att känna blåsten i håret, sommarens doft i näsan eller det svalkade vattnet mot huden medan kroppen jobbar och hjärtat pumpar, det tillhör en riktig sommarupplevelse.

Här har vi några förslag på sommarsporter för den riktiga livsnjutaren.

CYKLA
Lämna bilen hemma och sätt dig på cykeln istället. Det är enkelt och smidigt att förflytta sig på två hjul. Dessutom slipper man leta efter parkeringsplats. Att cykla är en avkopplande sysselsättning och förutom detta är det enkelt att se sig omkring när man turer på sin cykel. Ha bra med luft i däcken så åker man ännu fortare och längre.

 

YOGA
Ta med ut din matta någon tidig morgon eller vacker kväll och hitta ett lugnt, fint ställe. Antingen sol-uppgång eller nedgång lämpar sig utmärkt för ett magiskt yogapass. Är du inte van vid yoga så anordnar många yogaställen prova på-möjligheter utomhus under sommaren. Ta kontakt med dem och se om möjligheterna finns nära dig.

 

VOLLEYBOLL
Volleybollplaner hittar man lite här och där under sommaren. Antingen på stranden eller i parken. Samla några vänner eller utmana någon på plats i en match! Det är båda roligt och socialt. Tänk på att dricka ordentligt med vatten. Volleybollmatcher kan vara intensiva och man svettas rejält.

 

SNORKLA
Under högsommar stiger vattentemperaturen över 20 grader och då blir det behagligt att vara i vattnet under längre tid. Påbörjar din upptäcktsrunda med att sätta på snorkel, cyklop och
simfötter för snabbare framfart i vattnet. Dock kan ett par simglasögon också räcka till. Livet under ytan är vackert. Fram för allt rev eller stenpartier kan vara överraskande intressant och fullt
av liv. Var försiktigt med strömmar i vattnet och oförutsägbara vågor.

 

PADDLA
Vatten och värmen går lika bra ihop som sommaren och glass. Att ta en tur ute på vattnet är en möjlighet till en underbart friluftsupplevelse och ett kalas för alla sinnen. Tar med picknickkorgen och gör din utflykt ännu mer minnesvärd. Tänk på att smörja ordentligt med solfaktor bara!