Asmundtorpare uttagna till Skånelaget i dart

Asmundtorpsborna Thomas Lindblad och Hans Norstedt blev nyligen uttagna till Skånelaget i dart. Helgen den 10-11 juni tillbringade de på hotell i Göteborg, när Sweden Cup 2017, dartens motsvarighet till SM avgjordes.

– Det var två Skånelag, Lag 1 och Lag 2. Lag 1 kom två efter Stockholmarna, vi i Lag 2 kom på åttonde plats, berättar Thomas Lindblad.
Trots att laget hamnade en bit från prispallen så är Thomas Lindblad nöjd med insatsen.
– Absolut. Stockholmslaget har tävlande som varit på World Cup i Singapore. Och Skånelag 1, är ett toppat lag med de bästa från Skåne. För alla i Lag 2 var det premiär i Skånelaget.
Om det blir spel även i nästa års Sweden Cup för Thomas Lindblad och Hans Norstedt är för tidigt att säga.
– Det beror på ranking i Skåneserien och på kval, förklarar Thomas Lindblad.
Sedan 2009 är Svenska Dartförbundet medlem i Riksidrottsförbundet. Men frågan om dart är en sport eller inte dyker ändå upp ibland för Thomas Lindblad. Själv tvekar han inte.
– Det är en koncentrationssport. Det är ingen större skillnad jämfört med att kasta ett spjut eller att spela golf. Sporten kommer ju från pubar, och det är väl därför man tänker på öldrickande och så. Men det är inget man sysslar med i tävlingssammanhang.

Bilden ovan: Som vanligt i tävlingssammanhang så var det dartformen 501 som spelades under Sweden Cup i Göteborg. Foto: Mostphotos