Bästa gymnasieeleven prisad med 25 000 kronor

Riwas Kavan, som gått vård- och omsorgsprogrammet på Selma Lagerlöfgymnasiet, har haft flera tusen anledningar att glädjas den senaste tiden. Riwas tog under fredagen studenten, och det med de bästa avgångsbetygen inom gymnasieskolan i Landskrona. Därför fick Riwas Kavan ta emot 1000 kronor ur den Tranchellska donationsfonden i samband med skolavslutningen, ytterligare 24 000 krnor betalas ut när högsskolestudier påbörjas. Det är inte bara Riwas Kavan som fått stipendium, totalt har 48 andra elever fått pengar ur Helmers fond och Samfond nr 5.
– Det är alltid mycket glädjande att vi varje år kan uppmärksamma och premiera våra duktiga elever med stipendier ur de olika stipendiefonderna. Möjligheten att få motta ett stipendium sporrar både våra nuvarande och kommande elever, säger Anders Grundberg, chef för utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Bilden ovan: Flera av Landskronas studenter hade anledning att glädjas lite extra vid fredagens utspark, 49 elever har blivit tilldelade stipendipengar. Foto: Maarten Van Den Haak

Alla stipendiaterna
Allvar Gullstrandgymnasiet:
EE14: Erik Ahlqvist, Jonathan Almqvist, Johan Princz, Hampus Engkvist Koppe.
EK14: Viktor Fanedl, Lukas Hafström, Viktor Samardzhiev, Johanna Raudmets, Axel Carlsson Hagel, Isac Nordberg.
IN14: Ibrahim Mahoul S.
NA14: Emil Johannesson, Viktor Andersson, Erik Müller, Rola Kassem, Valeza Maloku, Almir Vreva, Thi Khanh Ly Nguyen H.
SA14: Kosovare Sadrijaj, Sanaa Haji, Stella Dolfe Westberg, Las Muradi, Dawid Kopacz, Sadina Imamovic, Usman ljaz Muhammad, Mona Tayoun, Donja Souheil, Didrik Bjurling, Sara Jejo, Malin Svahn, Elma Avdic, Dafina Bajramaj, Sandy El Doukhi, Frida Terävuo, Sofia Nilsson, Jesper Fransson, Eljesa Ruka.

Selma Lagerlöfgymnasiet
BA14: Oskar Klingborg, BF14 Emelie Kexel, Jimmie Nordström, Lisi Jaka.
HA14: Emma Pedersen.
RL14: Emelie Winter, Ronja Henriksen, Emily Jensen.
VO14: Riwas Kavan, Djurdjina Laban, Arianita Qatani, Shkurte Ramadani.