Byggstart för ny förskola i Häljarp

Häljarp är den stora vinnaren när kommunen ska bygga ut skolor och förskolor för cirka 200 miljoner kronor fram till och med 2019, det har Papperstidningen skrivit om tidigare. Runt 66 miljoner kronor är avsatta till ny- om- och tillbyggnad av förskola och grundskola i byn som haft en stor inflyttning av barnfamiljer på senare år. Bland annat ingår byggandet av en helt nya förskola i närheten av Sandåkerskolan och Saxtorpsskogen, och nu har startskottet gått för byggandet av den, det skriver kommunen på hemsidan. Det blir en suterrängbyggnad med plats för 100 förskoleelever på plan två. På plan ett blir det omklädningsrum som både skolelever och Häljarps idrottsförening ska kunna använda sig av är tanken, och där får föreningen också plats för klubbrum, kansli och kiosk. Om ett år, sommaren 2018, ska den nya förskolan stå klar. Bygget av förskolan ingår i ett större utbyggnadspaket, där Tallskolan byggs om till förskola, de resterande så kallade ”skolvillorna” görs om till förskola och Emiliaskolan från höstterminen blir en gemensam F-3-skola.

Bilden ovan: Den nya förskolan i Häljarp blir ett suterränghus som också inrymmer lokaler för skolorna och föreningar. Illustration: Landskrona stad

LÄS OCKSÅ: ”Häljarp vinnaren i skolsatsning”