Citygross – svenska delikatesser i disken?

På Citygross har svenskt kött alltid varit en självklarhet och något som man marknadsfört hårt genom åren. Men hur är det med resten av sortimentet egentligen?

Dagligvaruhandeln erbjuder idag ett större sortiment än någonsin. Vill du ha några tomater, så hittar du minst tre-fyra olika sorter som alla är odlade på olika håll, av olika sort men också i olika prisklasser.
Hos Citygross har man alltid jobbat hårt för att kunna erbjuda både bredden på produkterna men också för att kunderna ska kunna hitta svenska och allra helst lokala alternativ i butiken.
Delikatessavdelningen är inget undantag. Här har man tagit det hela så långt det någonsin går. På avdelningen jobbar Annika Nordin som är fiskansvarig och den som backar upp färskvaruchefen Jessica när det behövs. Annika gillar verkligen sitt jobb, hon är glad och kunnig och pratar om avdelningen och sortimentet.
– Vi försöker både ha bra sortiment och göra det där lilla extra för kunderna, säger hon.
Nyligen blev avdelningen belönad för båda sakerna och motiveringen säger en hel del om varför dom förtjänade sin utmärkelse:
”Butiken har under året lyft sin försäljning och hittat nya kunder genom spex hos personalen, bra erbjudanden och generösa öppettider.
Genom att förskiva pålägg har de kedjans starkaste charkutveckling.”
– Utmärkelsen var rolig att få. Det blir som en bekräftelse på att dom extra ansträngningar vi gör resulterar i skillnad, säger Annika.
Hon berättar att dom ofta hittar på lite skojiga saker, strategiskt, men ofta är tidpunkten oplanerad och det blir ett spontant jippo som kunderna uppskattar högt. Ibland anordnar man auktioner i delikatessen Då kan kunderna göra riktiga fynd att fylla både mage och frys med. Annika har på sista tiden också varit den som ropat ut ”objekten” och dessutom slagit klubban i bordet på högsta bud.

Nytt i delikatessen
Just i delikatessen har man ett utbud som styrs en del av säsongens tillgång. Just nu finns till exempel den lokalt odlade Tilapian som odlas i Landskrona av Ekofisk, Boliden Bergsöe och är en god fisk att grilla med ett vitt fast kött.
Hos Delikatessavdelningen kan du också få hjälp inför årets studentskiva, bröllopsfest eller bara ett kalas för någon födelsegris. Dom erbjuder nämligen catering med många alternativ. Fat  av olika slag för alla smaker, Skaldjursfat, Rostbiffsfat eller Tapasfat till exempel. Lika poppis eller kanske ännu mer poppis är olika sorters bufféer som levereras med antingen potatissallad, pastasallad eller en god gratäng.
– Vi försöker hjälpa kunderna att välja det som passar bäst ur alla perspektiv. Har man till exempel svårt att värma vissa rätter, ja då är det bättre att satsa på en potatissallad istället för en potatisgratäng, berättar Annika.

Vegetariska alternativ
Även om man kanske främst tänker på svenskt kött och nu också fisk och pålägg när Citygross nämns så har dom numer ett stort sortiment av vegetariska alternativ. Det gäller även Matkassarna som
man beställer på nätet och hämtar ut i butiken. Och vill man ha en självkomponerad sallad har man nyligen utökat salladsbaren på delikatess-avdelningen med nära nog en tredjedel.
Citygross är en butik i ständig förändring och förbättring. Den är fräsch och har ett bra sortiment. Delikatess-avdelningen är som ni säkert förstår något man är extra stolta över och det är roligt att få gratulera de duktiga personerna bakom alltihop.

Bilden ovan: Annika Nordin är fiskansvarig på delikatessavdelningen. Här visar hon stolt upp diplomet man nyligen fick för sitt goda arbete. Th höger om Annika står kollegan Maja Olsson.