Dags att bygga ut – Potential Workout expanderar

Under sin studietid bestämde sig Johannes Ahl för att öppna ett eget gym och efter att han i flera år jobbat på olika gym kändes det som ett naturligt steg att ta. Ett år efter starten har tillströmningen och antalet medlemmar blivit betydligt högre än väntat och det är redan dags att bygga ut.

Johannes Ahl har flera strängar på sin lyra men just nu satsar han främst på gymmet Potential Workout.
Att just Glumslöv blev orten för hans första egna gym var inte så konstigt.
– Glumslöv känns ju som hemma för mig. Här saknades dessutom ett gym och när den här lokalen blev ledig kände jag att det var ett bra läge, berättar han.
Efter att gymmet nu varit igång i ett år har det visat sig att magkänslan var rätt.

Anpassningar
Att starta en ny verksamhet kräver alltid en balans mellan att våga satsa men också vara försiktig där man kan. Vad Johannes har gjort är att han låtit medlemmarnas samlade önskemål styra lite av förbättringar och inköp. På så vis blir anpassningen också ett bevis på bra kundvård.
För Johannes har det varit viktigt med medlemmarnas upplevelse och han har satsat en hel del på att det ska kännas personligt såväl som att det är rent och fräscht.
Gymmet är öppet klockan 06.00–22-00 måndag till fredag och 08.00-20.00 lördag och söndag, men det är
inte bemannat hela tiden. Istället får medlemmarna en egen tag, som gör att dom kan komma och gå som dom vill under öppettiderna. Mellan 17.00 och 20.00 måndag-torsdag brukar det vara trångt då många vill träna.
I takt med det ökade antalet medlemmar har naturligtvis behovet av större yta också ökat. Johannes har därför nu ordnat så att han även får tillgång till källarplanet. Det blir en ökning av ytan med nästan 25 kvadratmeter. Detta ger dels bättre utrymme framför allt till arbete med fria vikter men också för fler nya medlemmar. Arbetet med utbyggnaden beräknas var klart i juli, lagom till att medlemmarna kommer tillbaka från sin semester.

Kostråd
Johannes är utbildad PT – personlig tränare och fungerar som stöd och coach till dom som vill ha ett träningsprogram att följa. I kölvattnet av anpassad träning kommer ofta frågor om kost. Johannes är själv ingen expert på området och känner att han saknar kunskap i dessa frågor. Han kommer därför att från och med i höst starta ett samarbete med Öresund Nutrition. Dom kommer att hålla konstrådsklasser med olika fokusområden men även vara behjälpliga med individuella kostschema.
Johannes provar sig fram och känner att allmänhälsa är viktigt bland de som är medlemmar.
Exempelvis har han ett samarbete med Glumslövs FF:s damlag när dom behöver styrketräna för rehab efter skador.
Prislappen för att träna på Potential Workout är ganska låg.
– Jag vill att alla ska ha råd och har därför lagt mig på en rimlig nivå, menar Johannes.
Det tänket har gjort att det inte bara Glumslövsbor som hittat gymmet. Visserligen är absolut största delen medlemmar från byn, men de resterande kommer från både Landskrona, Helsingborg, Svalöv och Vallåkra.
– Gymmet har blivit lite av en samlingsplats för många av dom som tränar här och det är en bra blandning av människor i olika åldrar, något som garanterat bidrar till den positiva stämningen här, avslutar Johannes.

Bilden ovan: Johannes Ahl är ung, men redan erfaren företagare, förutom gymmet driver han ett annat företag och jobbar lite som modell.