Dags för festligaste dagen i byn

Kolla på trolleri, rösta på coolaste vetaranmoppen, hoppa i en hoppborg eller prova scouternas femkamp. Det är bara några av sakerna som finns att göra på Billebergadagen den 17 juni.

Billeberga byalag har tidigare arrangerat hemvändardagen i byn.
– Vi tar bort ordet hemvändardag och kallar det Billebergadagen, säger Kent Marklund, ordförande i Billeberga byalag.
Vid scoutlokalen kan man bland annat göra en femkamp för hela familjen.
– Här blir lite av varje, blandade aktiviteter, säger Christoffer Övén, ordförande i byns scoutkår.
Det är en mängd saker som står på programmet (se faktaruta). Blnad annat finns det chans att få se den gamla brandbilen vid brandstation, där Rönneberga hembygdsförening visar upp den. Därifrån utgår också rallyt med ett 20-tal veteranmopeder som startar vid tio-tiden och är tillbaka vid klockan ett, halv två. Man kan rösta på den coolaste mopeden. Det mobila poliskontoret kommer att vara på plats vid scoutlokalen.
– Det är roligt att det händer något i byn och så är det ett sätt för oss föreningar att visa upp oss och visa att vi finns och kanske kan få rekrytera några nya medlemmar, säger Christoffer Övén som hoppas på mycket folk.
– Avslutningen är klockan 15.30, då delar vi ut priser till de olika tävlingarna som varit, till exempel tipsrundan och bästa mopeden, säger Kent Marklund, ordförande Billeberga byalag.
Den som vill fortsätta dagen, kan då gå upp till irdottsplatsen och heja fram Billeberga GIF till seger mot Trollenäs klockan 16.

 

Program Billebergadagen lördagen den 17 juni.

Kyrkan inleder med musikandakt och körsång klockan 11 och fortsätter sedan med musikstund varje helslag från klockan 12, orgelsafari varje halvslag från klockan 12.30.
Efter klockan 11.30 händer följande: scouterna öppnar för femkamp, samt försäljning av grillad gris.
I församlingshemmet är det kaffeservering och syföreningen säljer saker. På gräsplanen kan barnen roa sig vid olika hopptorn.
Gamla brandstationen öppnar och visar den gamla brandbilen. Det är också därifrån som veteranmopederna startar sitt rally.
Klockan 12 är det invigning av Billeberga GIF:s nya omklädningsrum.
Där är det ungdomsfotboll från klockan 10 med P12, P13 och P15.
A-laget avslutar med match mot Trollenäs klockan 16.
Vid scenvagnen på församlingshemmets parkering är det mingeltrolleri med magikerparet Dr Hux & Mr Flux klockan 12.30. Klockan 13 går de upp på scenen och börjar sitt uppträdande.
Från klockan 14 spelar där musiktrion TRENNE folk-, country- och popmusik.
Det finns också en tipsrunda, kuponger för den hämtas och lämnas vid de olika aktivitetsställena.
Dagen avslutas klockan 15.30 vid scenvagnen med prisutdelningar från dagens tävlingar.
Dagen arrangeras av medverkande föreningar. Sponsorer är Svalövs kommun, Färs och Frosta sparbanksstiftelse och lokala företag som skänkt priserna i de olika tävlingarna.

 

Bildtext, stora bilden ovan:

Byalagets Kent Marklund och scouternas Christoffer Övén ser fram emot fint väder och mycket folk på Billebergadagen den 17 juni.