Elektropop på skånska inleder karnevalen

13 akter är redan klara till Landskronakarnevalen. Nu släpper arrangörerna ytterligare fem namn, bland annat elektroartisten Panda Da Panda.

– Nästan dagligen har vi fått frågan om inte Panda Da Panda kommer till Karnevalen i sommar. Och givetvis är Pandan tillbaka. Ingen riktig karneval utan Panda Da Panda, säger Johanna Garmer Winhag, en av arrangörerna, i ett pressmeddelande.
Panda Da Panda, eller Thibo Girardon, som han egentligen heter, har spelat i Landskrona tre gånger tidigare: 2012, 2013 och 2015. Nu förväntas han fylla Rådhustorget på invigningskvällen den 27 juli.
Ett annat av de nya namnen är Eva Eastwood. Hon sjunger svenska låtar men även rockabilly och rock’n’roll, ofta influerad av 1950-talet. Hon har skrivit cirka 800 låtar, bland annat till artister som The Boppers, Jerry Williams och Berth Idoffs.
Från 1960-talet kommer musiken som Liverpool spelar. Det är ett av Sveriges mer kända tributeband och har Beatles som specialitet.
Även det skånska blues och rock’nroll-bandet Bloosblasters kommer till karnevalen. Dock är det bara frontmannen Dennis Westerberg och trummisen Lars Lazlo Kristoffersson som dyker upp. I övrigt är det en ny sättning.
– Ja, när de övriga bandmedlemmarna var upptagna på annat håll, fick jag ringa ett gäng fantastiska musikervänner, som alla lovar att leverera till max denna afton, säger Dennis Westerberg i pressmeddelandet.
Cellosväng lär det bli från Linnea Olsson, som bland annat spelat med artister som Ane Brun, Peter Gabriel och Sting.

Bildtext, stora bilden:

Nu är det klart att Panda Da Panda kommer till Landskronakarnevalen med sin skånska elektropop. Foto: Press

 

 

Karnevalsklara är också…

…Beatlesbandet Liverpool. Foto: Peter Ericsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…Bloosblaster. Foto: Press

 

 

…Eva Eastwood. Foto: Karolin Johansson
…Linnea Olson. Foto: Press

 

 

 

 

 

 

De nya akterna på karnevalen:
Panda Da Panda
Eva Eastwood
Bloosblasters
Liverpool
Linnea Olsson

Klara sedan tidigare:
Mariette
Eric Gadd
Carl Stanley
Larz-Kristers
Callinaz
Syster Sol
Gunhild Carling
Jireel
Hov1
Perikles
Paolo Mendonca
Joddla med siv
Prebens pågar