Få en glimt av gröna skatter i helgen

I helgen, den 10-11 juni är det dags igen för årets upplaga av Trädgårdsrundorna i Nordvästra Skåne och det är andra gången som rundorna arrangeras av Helsingborgs Trädgårdsförening.

Under helgen öppnar fyrtio privata trädgårdar, både stora och små, sina grindar för allmänheten. Som besökare får man en unik möjligt att se de annars dolda och gömda paradisen. På särskilda trädgårdsföretag kan du med gröna fingrar få ytterligare inspiration till ditt eget himmelrike.

Det var 2002 som Trädgårdsrundorna i Nordvästra Skåne hölls för första gången. I år är det andra gången Helsingborg Trädgårdsförening står för regin.
– Evenemanget är oerhört populärt. I fjol besökte över 30 000 trädgårdsentusiaster rundan. Förutom ökande siffror på antalet besökare ser vi gärna också att fler trädgårdsvänner vågar öppna upp sina pärlor till publiken. Det är bara skoj att dela med sig av sina erfarenheter och samtidigt ha möjlighet att ta till sig ny kunskap, säger samordnare för rundorna, Maria Winberg Nordström.

Information om Trädgårdsrundan finns på www.tradgardsrundorna.se


”Det ena ledde till det andra”

Christin Pfeiffer i Härslöv är med i rundan för tredje gången.
– Det var en väninna som övertalade mig till att delta. Själv tänkte jag: ”tänk om folk kommer hit och blir besvikna?”, men jag anmälde mig ändå. Sedan kom två damer hit. Jag minns att de var helt tysta, gick runt i trädgården och såg allvarliga ut. De sade inte ett enda ord. Därefter stod de därborta och pratade. Jag tänkte: ”det kvittar vad de tycker, jag gör det här för mig själv”, berättar Christin.
2014 var Christin med för första gången.
– Jag blev verkligen positivt överraskad. Folk var så trevliga och jag fick mycket beröm för min trädgård. En jämn ström besökare kom från öppning till stängning. Nej, jag blev helt förbluffad. Det var verkligen inte som någon skällde på mig precis, säger hon och skrattar.
Christin började med sitt trädgårdsprojekt för 15 år sedan.
– Jag hade inga stora idéer eller planer. Jag tog en planta eller en rabatt åt gången och så ledde det ena till det andra. För min del är det mer känsla än tankar och planering bakom det. Ta en spade, gräv en håla. Det bara till att börja, säger Christin.

Bilder av Christins trädgård hittar du på www.instagram.com/tina_pfeiffer