Hyllad Kim Larsen-tribute tillbaka på karnevalen

En Kim Larsen-kopia, en rockräv, en melloveteran och två rytmmagiker från Balkan. Så kan man beskriva Landskronakarnevalens senaste artistsläpp.

Tribute-bandet Gasbox, som hyllar den danske nationalikonen och rockfarbrorn Kim Larsen, gjorde stor succé på förra årets Landskronakarneval. Många ville höra ville höra den porträttlike sångaren Renée Hejdman och hans band framföra trallvänliga Gasolin´-klassiker, så många att det stora tältet på Kasernplan fylldes till bredden. Därför glädjer det säkerligen många att Gasbox kommer tillbaka även i år.

Maja Gullstrand är klar för karnevalen, tillsammans med Jay Smith. Foto: Bengt Nyman/Wikimedia Commons

Klara för årets festival är nu även Jay Smith och Maja Gullstrand. Helsingborgaren och Von Benzo-sångaren Jay Smith blev känd för hela svenska folket i samband med att han vann TV4:as talangtävling ”Idol” 2010. Sedan dess har det blivit både soloprojekt och en skiva med Von Benzo. Jay Smith står på scenen med Maja Gullstrand, även hon helsingborgare med förflutet i talangtävlings-sammanhang. Maja Gullstrand har sjungit både jazz och pop, och var med i Melodifestivalen 2009, men när hon och Jay Smith står på scenen med bandet Karavan så är det genren americana som gäller.

Balkan Express utlovar etnoinspirerat hålligång. Foto: Press

Balkan Express är namnet en tredje akt som nu är klar för festivalen. Bakom det står frontfigurerna Jasmin och Amir, som precis som deras musik har rötterna i Balkan, närmare bestämt i Bosnien. Balkanpop med inslag av folkmusik och etnobeats, så kan musiken beskrivas som kommer med fotstampar-garanti.

Bilden ovan: Det var många som såg tributebandet Gasbox på förra årets karneval – i år finns chansen igen. Foto: Press