Landskronakarnevalen bjuder på Rock n’Roll, Swing och spännande ny musik.

Landskronakarnevalen inleds med The Refreshments medryckande Rock n’Roll, i Kasernplanstältet blir det swing för hela slanten med Lady Swing Orchestra och Garden-scenen kommer att gästas av Johanna Lillvik som varit sångerska på Cirque de Soleil i Tokyo.

The Refreshments
Genom att åka land och rike runt och spela sin musik live kväll efter kväll har de metodiskt mejslat ut en rock’n’roll-kombination så omisskännligt deras egen och så kompromisslöst svängig att de i över två decennier fått en stadigt växande publik att bugga loss, stampa takten med foten och höja volymen på bilstereon – ibland samtidigt.
Bandet bildades 1989 och har efter över en halv miljon sålda skivor (varav tolv guld och två platina), en Grammisnominering och mer än 4 000 livespelningar förtjänat titeln som Sveriges hårdast arbetande och mest rotfasta rock’n’roll-band flera gånger om. Gillar man Rock n´Roll vill man helt enkelt inte missa detta. The Refreshments drar igång hela karnevalen på Rådhustorgets stora scen torsdagen den 27 juli 19.30.

Johanna Lillvik
Johanna Lillvik släppte sin första EP i januari 2017 och lovorden har haglat från recensenterna. Johannas musik har influenser av rock, pop, jazz och folkmusik och har en tendens att hela tiden överraska och få lyssnaren ur balans. Musiken är en förlängning av Johanns väsen vilket tydligt framgår när man får uppleva den live.
Spelningen på Landskronafestivalen blir den första i södra Sverige för denna erfarna, om än något hemliga artist.
Upplev henne på Garden-scenen vid Konsthallen, fredagen den 28 juli 19.45.


Lady Swing Orchestra
Lady Swing Orchestra är ett sjumannaband från Malmö som tog sina första steg in i tradjazzens underbara värld 2014. Bandmedlemmarna är både utbildade och erfarna musiker inom olika musikstilar men de enas i glädjen av att spela musik för swingdansare och sittande publik. Damerna i Lady Swing Orchestra ser fram emot att se dig på dansgolvet i Kasernplanstältet, lördagen den 29 juli, 17.00.