Nu går det att viga sig i Rådhuset

Det är inte alla som vill ha ett kyrkbröllop. Många föredrag borgerlig vigsel och den officiella platsen för detta har hittills varit ett särskilt vigselrum på sjätte våningen i Landskronas starkt 70-talspräglade stadshus.
Nu gäller dock en annan, möjligen mer romantisk, miljö för giftaslystna som väljer borgerlig vigsel i Landskrona. Stadens nya vigselrum ligger nämligen i det gamla rådhuset med utsikt över torget nedanför. Ädelträparkett och bågfönster ingår i upplevelsen i huset, där också Landskronas kommunfullmäktige håller sina möten bland annat. Den som vill boka tid för borgerlig vigsel kan göra det via en e-tjänst på kommunens hemsida landskrona.se. Kostnaden är 500 kronor om en eller båda är folkbokförda i Landskrona, annars 1000 kronor.

Bilden ovan: En historisk miljö med ädelträparkett och bågfönster ingår i paketet för den som väljer att boka en borgerlig vigsel i stadens nya vigselrum i Rådhuset. Foto: Landskrona stad