Ny vd för Landskronahem beslutad av styrelsen

Namnet på den som föreslås efterträda Helena Fremle på posten som ny vd för Landskronahem var redan känt: Mikael Forsberg som idag är vd för kommunala fastighetsbolaget Staffanstorp Centrum AB. Under måndagen tog Landskronahems styrelse det officiella beslutet att anställa Mikael Forsberg som har ett förflutet inom Landskronahem: mellan 2010 och 2015 var han fastighetschef i bolaget.
Enligt nyhetssiten Landskrona Direkt blir hans lön 93 000 kronor i månaden, några tusenlappar mer än vad föregångaren Helena Fremle haft. Lars-Anders Rothman kommer vara tillförordnad vd fram till i höst när Mikael Forsberg ska tillträda, dock som längst till november.

Bakgrunden till att Helena Fremle sagt upp finns i att bland andra bolagets styrelseordförande Kenneth Håkansson, kritiserat henne för att inte dela synen på projektet med omvandling av Karlslund/Norrestad. Förslaget att med kort varsel säga upp Helena Fremle har väckt motstånd hos styrelsens socialdemokratiska ledamöter som på styrelsemötet röstade emot att anställa en ny vd. Främst är det formerna för beslutet som S-ledamöterna vänder sig emot.
– Ordförande har haft ett förslag där vi inte har varit delaktiga. Processen har varit anmärkningsvärd, säger styrelsens vice ordförande, Jenny Tillander (S), till Landskronaposten/HD.

Bilden ovan: Landskronahems nye vd Mikael Forsberg. Foto: Press