Parkvisning på Axelvolds gård – Trädgården öppnas för allmänheten

Det är för första gången, under helgen den 1-2 juli Axelvolds gård, utanför Kågeröd, öppnar portarna för allmänheten. Vanligtvis ligger trädgården, som sköts i egen regi av familjen Wachtmeister, gömt bakom häckar. Under helgen får trädgårdsentusiaster en
unik möjlighet att se pampiga bokhäckar, massvis av rosor, buxbomhäckar och mycket annat i en härlig parkmiljö. Familjen Wachtmeister bjuder in publiken att ta med sig picknickkorgar och njuta på gräsmattan eller i pergolan. Det finns även försäljning av kaffe och kakor på plats. Hundar i koppel är också välkomna.
Vad gjorde att nibestämde dig för öppna upp parken till allmänheten?
– Axelvolds gård är mitt barndomshem och för ett år sedan flyttade jag och min familj tillbaka. Det var många som frågade och undrade över hur trädgården såg ut. Och eftersom vi lägger mycket tid och verksamhet på att hålla parken i ordning, tyckte vi det vore fint att andra också skulle kunna få njuta av det.
Vi hoppas på fint väder och mycket folk. Möjligtvis blir parkvisningen en årlig sommartradition i framtiden, berättar Stephanie Wachtmeister.