Pokalen kvar i Skåne efter landskamp i rytmisk gymnastik

Sedan några veckor kan junioren Meja Engdahl Peterson titulera sig svensk mästarinna i rytmisk gymnastik. I helgen var det åter upp till bevis för henne och hennes klubb Landskrona Kvinnliga GF. Då stod nämligen klubben värd för den årliga landskampen mellan Sverige och Danmark, i år i Glumslövs idrottshall.

Och visst höll formen i sig för Meja Engdahl Peterson som enligt huvudtränaren Jenny Engdahl ”gjorde processen kort” med konkurrensen och tog hem högsta poäng i både tunnband, boll och käglor. Även Tuva Henckel, en annan av klubbens juniorer, gjorde en stark insats i tunnband, käglor och band och hamnade på en total fjärdeplats.

Om Meja Engdahl Peterson dominerade stort i juniorklassen, så gjorde Olivia Kristensson Nilsson det samma i seniorklassen, och en plats överst på prispallen var given. Även det det individuella bronset tillföll kubben och Wilma Mårtensson efter väl genomförda program i tunnband, boll och käglor.

LKGF ställde också upp i juniorernas truppgymnastik. Meja Engdahl Petersson, Lucia Modeér Castro, Celine Vergara, Sanna Agic och Alma Månsson gemomförde helt utan att tappa i första omgången och fick en bra poäng. I andra var det något litet tapp, men det räckte ändå med råge till förstaplatsen.

Landskampen då? Jo pokalen stannar i Sverige, det stod klart när alla poäng räknats ihop. Men nästa år finns det chans till röd-vit revansch, och då på hemmaplan dessutom. 2018 års landskamp kommer att gå i Köpenhamn.

Bilden ovan: Hela ”Skånelaget” som tävlade i landskampen mellan Sverige och Danmark förra helgen. Förutom gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF, även gymnaster från C4-gymnasterna i Kristianstad, och från Nevis RGK från Staffanstorp. Foto: Privat