Salong Stadskajen – på bästa läget i stan

Det är på det bästa läget i stan du hittar Salong Stadskajen. Nämligen på Badhusgatan 11 i Nyhamn. Frisörsalongen är helt nyrenoverad och har fått ett rejält ansiktslyft. Det känns fräscht inuti lokalen. Snygga grå färger pryder väggarna och skapar en lugn trivsamt miljö. För att förstärka intrycket hör man avkopplande musik från högtalarna. Stora fönster gör salongen ljus och rymlig. Att här drivs en professionell verksamhet, är första intrycket.

Emelie Ekelund tv och Sofie Björklund som äger Salong Stadskajen th.

Och det är precis det salongsägaren Sofie Björklund står för sedan hon tog över salongen för ett och ett halvt år sedan.
– Jag strävar efter hög standard över hela planet. Att kunna erbjuda bra kvalitet i både behandlingar samt när man lämnar produktrekommendationer. Frisöryrket är ett hantverk. Står man för hög klass, som vi gör, då behövs kunskap. Därför har jag lagt mycket vikt på att vara diplomerad och ha gesällbrev, säger salongsägaren Sofie Björklund.
Det är också i produkterna som pryder hyllorna i salongen som Sofies höga ambitioner återspeglas.
– På en tidigare anställning jobbade jag i en stor salong och där fick jag prova och testa en hel del produkter. I vårt utvalda sortiment, som innehåller märken som Lanza, American Cream och Olaplex, finns något för alla och garanterar hög kvalitet, berättar Sofie.
Hög kvalitet. Just det genomlyser ”Stadskajen”.


– Salongen är ju visitkortet. Jag ville ha något som skulle kännas mitt. Och eftersom jag tog över en befintlig lokal behövdes en åtgärd. Det blev en helrenovering. Under juni månad fick salongen ett nytt golv, nya väggar, nya arbetsplatser. Allt har bytts ut till nytt helt enkelt. Jag är jättenöjd med resultatet och det är mina kunder också, säger Sofie.
Under dagarna är Sofie inte ensam på salongen. Hennes kollega och vän, Emilie Ekelund, hyr en frisörstol hos henne.
– Det är verkligen jättekul att jobba ihop. Vi lärde känna varandra på en tidigare praktik då vi gick i frisörutbildningen. Vi funkar jättebra tillsammans och är helt på samma plan. Om det nu handlar om extensions, färgningar, permanent eller bröllopsuppsättningar så strävar vi båda efter god service och hög standard i allt vi gör, avslutar Sofie.