Slöjdlärare ska hjälpa BoIS snickra ihop seriesegern

För några veckor sedan slutade Håkan Svensson som assisterande tränare i BoIS. Nu är det klart vem som blir hans efterträdare.

Det blir Björn Ågren från Malmö.
– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med en klubb av denna dignitet och med Agim (BoIS huvudtränare, red anm.). Vi har visserligen inte jobbat tillsammans tidigare men jag är övertygad om att vi ser på fotboll med samma ögon, säger Björn Ågren till Landskrona BoIS hemsida.
Björn Ågren kommer ursprungligen från Blekinge.
– Jag startade min aktiva karriär i Olofström, en klubb som jag var med om att spela upp i division 2. Sedan har jag haft uppdrag i Jämshög och för Blekinge fotbollsförbund som talangutvecklare för ungdomar 14-16 år, säger han.
2006 flyttade han till Malmö, där han varit engagerad i BK Flagg, FBK Balkan, FC Rosengård och IFK Malmö. Senaste uppdraget var i Rosengård 2016.
I höst börjar Björn Ågren en tjänst som slöjdlärare i Lomma. Att han skulle kombinera det med tränarjobb inom fotbollen hade han inte räknat med. Samtalet från Agim Sopi kom som en överraskning.
– Det är en fantastisk chans att få jobba med en klubb som BoIS. Jag har ingen tidigare direkt erfarenhet av klubben men känner ju väl till de meriter och den historia man har. Dessutom är ju fotbollsintresset i staden tydligen på kokpunkten nu efter den fina starten i serien, säger Björn Ågren till klubbens hemsida.
Det var huvudtränare Agim Sopi som handplockade honom till uppdraget.
– Jag känner till Björns rykte inom Malmöfotbollen och när han nu var ledig tog jag chansen att fråga honom. Jag har förstås hört mig för bland hans tidigare klubbar och enbart fått lovord. Detta ska bli spännande och roligt och jag är övertygad om att Björn kommer att smälta in i gänget, säger Agim Sopi.
Det blir i samband med DM-matchen mot Bromölla den 6 juni som Björn Ågren ikläder sig rollen som assisterande tränare för första gången, enligt hemsidan.

Bildtext:
Björn Ågren heter BoIS nye assisterande tränare. Foto: Landskrona BoIS.