Starka ideella krafter på Viarp

Det är mycket som händer på Viarps Kör- och ridklubb. Byggnationen av ett nytt och luftigt storhäststall är inne i sitt slutskede och det väntas stå klart lagom till sommarens aktiviteter. Därefter står renovering av det blivande ponnystallet på tur.
Bygget finansieras genom kommunlån, bidrag från Skåneidrotten och All-männa Arvsfonden, men även genom sparade pengar och pengar insamlade av ideella krafter.
– Vi har fantastiskt engagerade klubb-medlemmar här på Viarps Kör- och ridklubb och vi har lyckats samla in nästan 300.000 kronor på egen hand, säger Ridskolechef Susanne Johannesson. Vi har bland annat samlat in pengar genom att sälja sponsorboxar och fönster till ponnystallet. Vi har även sålt lotter och öppnat ett Swish-konto dit medlemmarna kan skänka pengar. Medlemmarna hjälper även till med ideella arbetsinsatser för att spara in på kostnaderna.


Ridskolechef Susanne Johanesson lägger ner minst lika mycket tid och kraft som medlemmarna.

– Vi ordnar särskilda fixardagar där klubb-medlemmarna kommer med penslar i handen redo att dra sitt strå till stacken, säger Susanne. Vi monterar till exempel all boxinredning själva med hjälp av händiga medlemmar.
– Det värmer hjärtat att se medlemmarnas engagemang och kärlek till klubben och hästarna. Det gör det extra roligt att gå till jobbet varje dag.

Skånes bästa ridskola och Årets förening i Landskrona
På Skånes Ridsport-förbunds årsmöte den 25 mars delades det fina priset ”Årets ridskola 2016” ut till Viarps Kör- och ridklubb. Klubben uppmärksammades bland annat för de olika integrationsprojekt man engagerat sig i tillsammans med Landskrona stad.

Årets förening på Landskronagalan
Viarps Kör- och ridklubb utsågs även till Årets förening på Landskrona-galan. Priset tilldelas en förening som med kraft och engagemang ger många människor tillfälle att delta i de positiva aktiviteter som idrotten erbjuder och som därigenom ger ett stort och viktigt bidrag till den utveckling som Landskrona vill ha och så väl behöver.
Föreningen
Viarps vision är att vara en ridklubb som får människor att växa med hästen i fokus. En mötesplats i lantlig miljö som ger glädje och gemenskap åt alla.
Klubben med hög kunskapsnivå och en plats för alla Viarps Kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen stadigt utvecklats och har idag ca 600 medlemmar. VKRK har en professionell häst-hållning med välmeriterad personal och bedriver häst- och ridutbildning av hög kvalitet för alla åldrar och kunskapsnivåer.

 

Viarps Kör- och ridklubb
Föreningen har cirka 30 hästar fördelade på storhästar och ponnyer i olika storlek och cirka 400 elever som rider lektion varje vecka. Därutöver anordnas specialkurser inom dressyr, hoppning, körning, voltige, lägerverksamhet och skräddarsydda kurser.
Förutom ridskolan har föreningen drygt 100 privatryttare och en aktiv tävlingsverksamhet med ett flertal tävlingar från klubbtävlingar upp till regional nivå i både hoppning och dressyr för ponny och häst.