”Värmande ödslighet” fyller Röstånga konsthall

Det är inte bara på turistbyrån i Röstånga som man kan njuta av konst under juni. På lördag startar också en ny utställning i byns konsthall.

Det är Harry Villy Friberg, ursprungligen från Blekinge men numera bosatt i Furulund, som ställer ut ”Akvareller”. Han är självlärd från början men fick på 90-talet har fått utbildning i aquarelltekniken av konstnärerna Håkan Lindskog och Lennart Larsson.
– I mitt aquarellmåleri leds jag av en kraft till platser där jag aldrig varit och där ljuset nästan alltid är centralt, liksom friheten att resa utåt, bort , men samtidigt nära till tryggheten att hitta hem långt bortifrån.
Så beskriver han sitt måleri i ett pressutskick från Röstånga konsthall.
– Mina bilder blir kanske inte så romantiska, utan bär snarare på en värmande ödslighet med en ruvlig atmosfär. Saknaden av mänskliga gestalter, eller att jag nästan aldrig klär träden med löv betyder inte att jag tycker illa om vare sig människor eller löv. Betraktaren får själv fantisera om var de vill vara och i vilka löv träden skall kläs.

FAKTA:
Ny utställning i Röstånga konsthall
Utställning med akvareller av Hans Villy Friberg i Röstånga konsthall från den 17 juni till den 2 juli. Öppet lördagar och söndagar klockan 12-16.