Weibullsholm kan få ny ägare under sommaren

Frågan om vad som ska hända med Weibulls gamla kontor Weibullsholm i ena änden av Föreningsgatan har varit en riktig långkörare. En gång en pampig byggnad, numer tämligen nedgången efter bristande underhåll och vattenskada. Dock fick byggnaden ett yttre lyft för cirka två och ett halvt år sedan efter påtryckningar från stadsbyggnadsnämnden mot dåvarade ägaren. Sedan 2015 är det kommunens stadsutvecklingsbolag som äger byggnaden och den tillhörande stora tomten.
Nu ser det ut som om det kan bli en ny ägare till huset, det rapporterar Landskronaposten/HD. Det handlar om fastighetsbolaget Hällestadsgruppen, som visserligen inte skrivit under något köpekontrakt, men väl en avsiktsförklaring. I Hällestadsgruppen ingår också bolaget Mittelen AB som äger gamla stationen. Om det blir affär är tanken att renovera så fort som möjligt och flytta Hällestadsgruppens huvudkontor från Kävlinges stationshus till Weibullsholm, det uppger vd Niklas Sjödin till LP/HD. Stadsutvecklingsbolagets vd Christian Alexandersson hoppas att en affär kan vara gjord ”innan semestrarna”, avsiktsförklaringen gäller fram till 30 juni.