Chans att gå i cirkusskola med Cirkus Cirkör

Stockholmsbaserade Cirkus Cirkör har under åren blivit ett begrepp inom nycirkusvärlden. Under denna vecka, mellan den 17 och 21 juli är Cirkus Cirkörs cirkusskola i Svalöv. Under dagarna fem håller de i två kurser, en med grunderna i de olika nycirkusdisciplinerna: akrobatik, jonglering, lindans, trapets och parakrobatik. Kursen ges mellan klockan 10 och 11.30 alla dagar i Helenborgshallen, under fredagen blir det en uppvisning där deltagarna visar upp vad de lärt sig under veckan. Kursen riktar sig till barn i åldern sju till nio år. Den andra femdagarskursen är i cirkusinspirerad parkour. Den riktar sig till barn och unga som är äldre än tio år och hålls både i Heleneborgshallen och utomhus, eftersom att hoppa över hinder i gatumiljö är en del av sporten. Den kursen ges mellan klockan 15 och 16.30 på eftermiddagarna, och även den avslutas med en uppvisning under fredagen.
Kurserna är gratis men kräver föranmälan via e-post till sommarsvalov@gmail.com, ange namn, födelsedatum och vilken grupp det finns intresse för.

Bilden ovan: Barn och unga som vill lära sig parkour eller klassiska cirkuskonster ska ta sig till Heleneborgshallen under nästa vecka. Då ordnar Cirkus Cirkör cirkusskola som en del av kommunens sommarlovsprogram. Foto: Linnea Arbab/Cirkus Cirkör