Flygklubben kunde inviga sitt nya klubbhus

Året 2016 började inget vidare för Landskrona flygklubb på Enoch Thulins flygplats. På morgonen den 4 januari gick telefonerna varma bland klubbmedlemmarna – någon hade tänt på både klubbhuset och en av de två hangarerna. Resultatet blev ett klubbhus nedbrunnet till grunden och sju förstörda flygplan i en hangar som måste totalrenoveras. Men skam den som ger sig, någon månad senare införskaffades tillfälliga lokaler i form av byggmoduler och arbetet med att bygga upp det som förstörts påbörjades. Och i lördags, den 13 juli, kunde alltså klubben inviga ett helt nybyggt klubbhus. Det är Landskrona stad som äger det nya huset, som klubben hyr av kommunen. Huset är helt byggt efter flygklubbens önskemål, det gamla klubbhuset var helvärdesförsäkrat och gav en utbetalning på knappt fem miljoner kronor. Vid invigningen klippte hedersordföranden Gunnar Nordin band och kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt höll ett invigningstal.

Bilden ovan: I lördags kunde Landskrona flygklubb inviga sitt helt nybyggda klubbhus, efter att det gamla totalförstörts i en anlagd brand i januari förra året. Foto: Landskrona stad