Folkkär skådespelare och modeikon får stenar på Järnvägsgatan

Nu är det klart vilka som får årets stenar på Landskronas ”Walk of Fame” på Järnvägsgatan. Det blir skådespelaren Peter Haber och, postumt, modeskaparen Katja Geiger, mer känd som”Katja of Sweden”.
Peter Haber kommer själv till avtäckningen den 16 augusti. Och det blir inte första gången den folkkära skådespelaren som spelat allt från Hamilton till Sunes pappa, är i Landskrona. I likhet med en av förra årets mottagare av utmärkelsen, Rolf Lassgård, var han med och grundade Skånska teatern där han under nio år var djupt engagerad. Även Katja Geiger, som avled i år, har Landskronakoppling, hon är uppväxt i staden och gick på flickskola här innan hon sökte sig till Konstfack i Stockholm. Hennes första make, tv-mannen Kjell Stensson var även han från Landskrona och blev känd för hela svenska folket med sitt aprilskämt om färg-tv med nylonstrumpan. Katja Geiger byggde sin egen berömmelse, inte minst internationellt, som en modeskapare känd för sin strama, nordiska stil. Hennes son Chris Geiger kommer att närvara vid avtäckningen av stenen som leds av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt. I vanlig ordning är det stadens tre Rotaryklubbar, Landskrona RK, Landskrona-Citadell RK och Landskrona -Glumslövs RK samt Svenska Frimurare Orden i Landskrona som står bakom stenarna.

Bilden ovan: Katja Geiger blev mer känd under sitt varumärke ”Katja of Sweden” och en internationellt känd modeskapare. Inte lika känt, kan hända, är att hon kom från Landskrona.