Håkanssons/Scorett – äntligen i egen regi

För många Landskronabor är Annelie Silverberg säkert inget nytt ansikte. Sedan 2007, då skobutiken Håkanssons öppnades på Järnvägsgatan, har hon tagit emot många kunder. Annelie började jobba inom skobranschen 2004, då som som försäljare och senare som butikschef på Scorett i Malmö och på Nova i Lund.

Annelie har alltid drömt om att ha en egen butik och den senaste tiden har hon känt att det började bli dags att förverkliga drömmen och ta sig an utmaningen. Tillsammans med sin man Tomas Silverberg bestämde hon sig för att ta över den befintliga Håkanssons- butiken och driva den som franchise inom Scorett-koncernen och från och med juli i år är det verklighet och nu dom som driver skobutiken i centrala Landskrona.
– Jag behövde en ny utmaningen i yrkeslivet. I många år drömde jag om att ha egen skobutik. När Scorett erbjöd mig möjligheten att komma in som franchisetagare blev det ett ganska enkelt beslut, berättar Annelie.
Scorett bildades som en frifackkedja 1989. Dom senaste åren har kedjan expanderat mycket och idag finns cirka 80 Scorettbutiker över hela landet. Den senaste tiden har flera butiker förvandlats till franchise-modellen, framförallt i lite mindre städer, som till exempel Landskrona, Älmhult och Kristianstad. Annelies butik är den sjunde i den utvecklingen.

Som franchisetagare använder hon Scoretts varumärke och produktutbud. Vad som ställs fram i butiken bestämmer hon däremot helt själv.
– Vi skräddarsyr vårt eget sortiment. Scorett, satsar framförallt på kvinnor och män i karriären, men jag vänder mig till hela familjen med ett brett sortiment. Jag kände att Håkanssons hade en lucka i sitt skourval. Det finns egentligen inte så mycket i sortimentet som passar till en äldre tonåring eller ung tjugoåring. Vi ska inte glömma dom, tycker jag. Sedan ska priset passa dom också, säger Annelie.
I Annelies regi kommer butiken även att utöka sitt sortiment med fler accessoarer, som väskor och bälten till exempel.
– Det är jättekul att få välja och bestämma själv. Men det viktigaste för mig är kunden, det är dom som inspirerar och driver mig till att vilja göra det jag nu äntligen gör, avslutar Annelie.