Helsingborgare tar över vid Krysset

Papperstidningen kan nu avslöja vem som tar över butikslokalen vid före detta Ica Krysset. Det blir en 32-årig Helsingborgare som redan driver livsmedelsbutik i grannstaden.

Det var säkerligen många Landskronabor som beklagade att Ica Krysset, som funnits i korsningen Föreningsgatan/Regeringsgatan sedan 1977, tvingades slå igen och plocka ned skylten. Bakgrunden var dålig lönsamhet, konkurrensen från stormarknader blev svår, och ett långdraget gatuarbete utanför butiken gjorde inte saken bättre. Före detta innehavaren Lars Beiton har till Landskronaposten/HD uppgett att han försökt få en annan Ica-handlare att ta över, utan resultat.
När butiken stängde i månadsskiftet blev sex personer av med sina anställningar.
Nyligen blev det dock klart att en ny hyresgäst är på gång till lokalen som ägs av fastighetsbolaget Paulssons. Nu är kontraktet underskrivet, och Papperstidningen kan meddela att den nya hyresgästen heter Abbas Fayad. 32-åringen, som är bosatt i Helsingborg, driver redan idag i företaget Daily Food i Helsingborg AB, en livsmedelsbutik.
När kan butiken öppna?
– Jag vet inte ännu, det är en del att renovera. Förhoppningsvis blir det någon gång under augusti.
Sortimentet i den nya butiken kommer likna det i Ica-butiken berättar Abbas Fayad.
– Det blir i stort sett samma som Ica. Den enda skillnaden blir att vi inte kommer ha Icas varor under eget namn, eftersom det inte är en Ica-butik.
Däremot kan det bli så att butiken blir en franchise på någon av Icas konkurrenter.
– Jag söker just nu samarbete med två kedjor, men det är inget klart, så jag vill inte avslöja vilka, säger Abbas Fayad.
Butiken som han redan driver vid Ramlösa station i Helsingborg är mer av en grossistbutik.
– Det är en snabbgrossbutik. Så butikerna i Helsingborg och Landskrona kommer att komplettera varandra lite.
Hur ska du göra för att få lönsamhet i butiken?
– Förhoppningsvis kan vi göra bättre ifrån oss. Vi kommer jobba mycket med marknadsföring i sociala media och med rabatter.
Abbas Fayad berättar att han känt till butikslokalen länge.
– Vi har bott i Landskrona under 80-talet, och redan då fanns butiken där. Jag tyckte det var synd att den skulle läggas ned och vill driva den – det är ett väldigt bra läge. Och så tror jag att de som bor runt omkring uppskattar butiken mycket.
Peter Billquist, vd för Paulssons fastigheter, är nöjd med att lokalen nu är uthyrd.
– Mycket positivt för oss, och för Landskrona. Vi ville att det fortsatt ska finns en livsmedelsbutik där, och nu blir det så, säger han.

Bilden ovan: ”Renovering på gång. Öppnar snart igen!” står det på en lapp vid ingången till f.d. Ica Krysset. Nu kan Papperstidningen rapportera att det blir 32-årige Helsingborgaren Abbas Fayad som tar över lokalen. Foto: Per Eeg-Olofsson