Klockspelare förband till CajsaStina Åkerström

Under karnevalen, närmare bestämt lördagen den 29 juli klockan 19, ger CajsaStina Åkerström en gratiskonsert i Sofia Albertina kyrka, det har Papperstidningen skrivit om tidigare. Även om konserten är gratis så krävs en entrébiljett, en sådan kan hämtas i kyrkan mellan klockan 12 och 15 samma dag. Skulle du inte lyckas få tag på biljett, så går det ändå att njuta av CajsaStinas ”förband” som börjar spela klockan 18. Förbandet består nämligen av organisten och klockspelaren Gerald Martindale som kommer använda kyrkans klockor för att gen en konsert som bäst avnjuts utanför kyrkan. Gerald Martindale är sedan 1997 ”carillonneur” vid historiska kyrkan Metropolitan United i Toronto i Kanada. Han turnerar årligen både i USA och Europa med konserter på både orgel och klockspel.

Bilden ovan: Organisten och klockspelaren Gerald Martindale är ”förband” till CajsaStina Åkerström som ger en gratiskonsert nästa lördag. Foto: Press