Motorvägen avstängd när vägbro vid Lundåkra byts ut

Om du tänker köra på E6 söder om Landskrona någon gång mellan torsdagen den 10 augusti klockan 20 på kvällen och måndagen den 14 augusti klockan 5 på morgonen så får du vara beredd på att det tar lite längre tid än vanligt. Under de knappt fyra dygnen är nämligen all trafik avstängd på E6, i båda körriktningarna, mellan trafikplats Landskrona södra i norr, och trafikplats Lundåkra i söder (se karta). Istället leds trafiken om via väg 17, förbi Asmundtorp, och väg 110, för att åter gå på E6 vid trafikplats Lundåkra. De som normalt kör på dessa vägar kan alltså räkna med betydligt mer trafik än vanligt. Anledningen till avstängningen är att bron under E6:an vid Välanvägen har tjänat ut och ska bytas ut. För den som ska till eller från Landskrona blir det ett alternativ att köra Landskronavägen via Häljarp, så även Häljarpsborna kan räkna med mer trafik än vanligt under perioden.

 

Karta: Trafikverket