Nordvästskånsk punk och kvinnlig Springsteen i karnevalens sista artistsläpp

Nu går det att räkna timmarna till Landskronakarnevalens startskott under torsdagskvällen. De största artistnamnen är redan släppta, men det vore inte Landskronakarnevalen om inte det fanns plats för fler akter, både lokalt etablerade och ”up-and-coming”. Så här presenterar karnevalen själva de sista akterna som släpps:

Art Nation
har på kort tid blivit en av Sveriges nya musikexporter inom rockmusiken. De är aktuella med albumet ”Liberation” och har bland annat nominerats till Årets genombrott av musiktidningen Gaffa. De har även flera prestigefyllda konserter i ryggen.

Finnegan´s Hell är landets mest framgångsrika folkrockband just nu. De spelar keltisk folkpunk blandat med svenska och amerikanska tongångar i en härlig blandning.

Death By Horse
från nordvästra Skåne spelar rak, ösig och ärlig punkrock och frontas av energiska Jahna Lund. De släppte sitt debutalbum ”This too Shall Pass” 2016 och är nyss hemkomna från en Europaturné.

Anna Jadéus
är Malmöartisten med en stark och angelägen röst om förändring med musik som liknats vid ett möte mellan Cocorosie och Bruce Springsteen. Hennes normkritiska texter belyser allt från den lilla människans inre kamp till stora drömmar om gränslös kärlek och solidaritet.

Sanna Hansson & The Swatchmen
skapar ett skarpt sound med genomtänkta scenutstyrslar och spexigt scenframträdande. Bandet levererar en show som man sent glömmer.

Sax on the Beat
blandar modern tung klubbmusik med svängiga trummor och episka saxmelodier. Pierre Sjöberg är DJ på många av Sveriges bästa klubbar och Daniel Cederskär räknas idag som en av Skandinaviens mest rutinerade saxofonister i sin genre.

Bilden ovan: Death by Horse står för de mer punkiga musikaliska inslagen under karnevalen. De är nyligen hemkomna från en Europaturné. Foto: Die Mauer